Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γλυκόπικρη γεύση για το άνοιγμα της εστίασης - Κάποιοι δεν έχουν εξωτερικό χώρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γλυκόπικρη γεύση για το άνοιγμα της εστίασης - Κάποιοι δεν έχουν εξωτερικό χώρο

Γλυκόπικρη γεύση αφήνουν, σύμφωνα με τον ΓΓ του συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ( ΠΑΣΙΚΑ) Φάνο Λεβέντη, οι αποφάσεις για επαναλειτουργία, από την Τρίτη, 16 Μαρτίου, μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Λεβέντης είπε ότι στόχος και στοίχημα των κέντρων αναψυχής «είναι να αποδείξουμε στο τέλος, αυτό που λέμε όλους αυτούς τους μήνες, ότι τα κέντρα αναψυχής δεν αποτελούν εστία διασποράς του ιού».
 
«Αφήνουν γλυκόπικρη γεύση γιατί δεν άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι και δεν έχουν όλοι εξωτερικό χώρο ή δεν έχουν όλοι ικανοποιητικό εξωτερικό χώρο ή χώρο που να προσφέρεται – όπως οι ορεινές ή ημιορεινές περιοχές που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λεβέντης.
 
Σημείωσε ότι «μέχρι και την τελευταία στιγμή» ο ΠΑΣΙΚΑ διαβουλευόταν και στο πιο ψηλό επίπεδο μεταφέροντας την επιθυμία να λειτουργήσουν όλοι οι χώροι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και με ένα ωράριο μέχρι τα μεσάνυχτα «και τεκμηριώναμε και τους λόγους».
 
Πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τα μέτρα για την επαναλειτουργία της Εστίασης, ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ εξήγησε ότι στον εξωτερικό χώρο δεν θα υπάρχει περιορισμός αλλά αναλογία δύο τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο και πρόσθεσε ότι αυτό ευνοεί λίγο αυτούς που έχουν μεγαλύτερο χώρο από τα 250 τετραγωνικά μέτρα καθώς δεν υπάρχει καθορισμός μέγιστου αριθμού ατόμων, όπως υπήρχε σε προηγούμενη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.
 
Ανέφερε επίσης ότι ικανοποιήθηκε και αίτημα του συνδέσμου για αύξηση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι, ο οποίος ανήλθε στα οκτώ άτομα.
 
Ο κ. Λεβέντης είπε ότι φυσιολογικά και δικαιολογημένα υπάρχουν αντιδράσεις και κάλεσε όλους να έχουν λίγη υπομονή, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη να συνεργαστεί και ο κόσμος μαζί με τα κέντρα αναψυχής «για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε με τρόπο ασφαλή και να μην δώσουμε κανένα δικαίωμα να μας ενοχοποιήσουν ή να μας στοχοποιήσουν ξανά»,, όπως είπε.
 
«Θα δούμε και πόσοι θα ανοίξουν τελικά, γιατί δεν έχουμε ακόμη πραγματική εικόνα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι επίσης θα διαφανεί και σε πόσους θα δημιουργήσει πρόβλημα η μη αύξηση των μηνυμάτων για τη διακίνηση των πολιτών.
 
Είπε ακόμη ότι ο ΠΑΣΙΚΑ θεωρεί πως «είναι λίγο άδικο να παραμείνουν τα δύο μηνύματα ανά πολίτη με τα κέντρα αναψυχής να λειτουργούν» και σημείωσε πως θα έπρεπε να είχε προστεθεί ακόμη ένα μήνυμα.
 
Σε σχέση με την ώρα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9.00 το βράδυ στις 11.00 το βράδυ, ο κ. Λεβέντης είπε στο ΚΥΠΕ ότι «στην πραγματικότητα δεν θα είναι 11.00, αλλά 10.15 για κάποιους οι οποίοι θα αρχίσουν να μπαίνουν στην διαδικασία να πληρώσουν τον λογαριασμό τους για να αποχωρήσουν γύρω στις 10.30».
 
«Οπότε ενδεχομένως για όσα κέντρα αναψυχής λειτουργούν μόνο βραδινές ώρες να έχουν προβλήματα, γιατί ο κόσμος θα βγει έξω γύρω στις 8.30 με 9.00 το βράδυ και είναι λίγος ο χρόνος που απομένει στην ουσία για να απολαύσει αυτό που τους έλειψε τόσο καιρό», σημείωσε.

Αναφορικά με τις τουριστικές περιοχές, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα γιατί η λειτουργία τους είναι συνδεδεμένη με τον εισερχόμενο τουρισμό», προσθέτοντας ότι «η πλειοψηφία δεν θα λειτουργήσει γιατί δεν θα υπάρχει λόγος»
 
Ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ κάλεσε τα κέντρα αναψυχής που θα λειτουργήσουν να είναι συνεπείς με το πρωτόκολλο, ενώ σημείωσε πως θα εξεταστεί και η οικονομική βοήθεια που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών, «πέραν αυτής για τους εργοδοτούμενους, πως μεταφράζεται σε πραγματική αξία και βοήθεια για τον καθένα ξεχωριστά».
 
Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν παράπονα για το προηγούμενο εφάπαξ ποσό ότι ήταν πολύ χαμηλό για κάποιους και πρόσθεσε ότι αυτό θα υπολογίζεται με βάση τους εργοδοτούμενους.
 
Τέλος, ο κ. Λεβέντης κάλεσε όλους τους Δήμους να εξυπηρετήσουν τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους Δήμους τους παραχωρώντας τους χώρο, ενώ αναφέρθηκε στα δημοτικά τέλη που θα πρέπει να πληρώσουν οι επιχειρηματίες την στιγμή που οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top