Κυπριακό θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, στο Παρίσι ο Ελληνας ΑΝΥΠΕΞ

Κυπριακό θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, στο Παρίσι ο Ελληνας ΑΝΥΠΕΞ

Το Κυπριακό θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει στο Παρίσι, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις 16-17 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέπτεται το Παρίσι προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Clement Beaune, και επαφές με μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γαλλικής Γερουσίας.

Αύριο Τρίτη, 16 Μαρτίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει κατά σειρά συναντήσεις με αντιπροσωπείες Ομάδων Ελληνογαλλικής Φιλίας Βουλής και Γερουσίας, ενώ το απόγευμα στις 17:30 (ώρα Κύπρου) θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση του COVID-19, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κοινωνική Διάσταση της ΕΕ, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, οι διμερείς πολιτικές, οικονομικές-εμπορικές, πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, το Κυπριακό.

Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση προκειμένου να έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για Ευρωπαϊκά Θέματα, κα. Sabine Thillay. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί ακόμη με την κα. Tara Varma, Διευθύντρια ECFR (European Council on Foreign Relations).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.