Καλύτερη λύση η ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, λέει η Πρέσβειρα Γαλλίας που συναντήθηκε με Τατάρ

Καλύτερη λύση η ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, λέει η Πρέσβειρα Γαλλίας που συναντήθηκε με Τατάρ

Η μακροχρόνια θέση μας είναι ότι η καλύτερη λύση του Κυπριακού είναι η ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, ανέφερε η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέτ-Καταλάνο, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.


Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Γκρενέτ-Καταλάνο επεσήμανε πως συναντήθηκε με τον κ. Τατάρ για να ακούσει τις απόψεις του ενόψει της άτυπης διάσκεψης, τύπου 5+1, για το Κυπριακό.

Πρόσθεσε πως η Γαλλία στηρίζει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Η μακροχρόνια θέση μας είναι ότι η καλύτερη λύση είναι η ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως συζήτησαν για τα σημεία διέλευσης, τα εμβόλια, και το χαλλούμι.

Σε ανακοίνωση της "προεδρίας" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία μιας συμφωνίας από την οποία να κερδίσουν όλοι για διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και την περιοχή, επαναλαμβάνοντας τη θέση του υπέρ μιας λύσης δυο κρατών.

Όπως ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, η κ. Γκρενέτ-Καταλάνο επισκέφθηκε επίσης τον Μουφτή Ταλίπ Αταλάι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE