ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταδικάστηκε 22χρονος Κύπριος στις ΗΠΑ – Ο πρώτος που εκδόθηκε στην Αμερική

Καταδικάστηκε 22χρονος Κύπριος στις ΗΠΑ – Ο πρώτος που εκδόθηκε στην Αμερική

Σε καταδίκη φυλάκισης δώδεκα μηνών και μιας ημέρας του 22χρονου Κύπριου χάκερ Joshua Polloso Επιφανείου από την Λευκωσία, προχώρησε το Αμερικανικό Δικαστήριο.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί στην Κύπρο το 2017, για ηλεκτρονικές επιθέσεις στο δίκτυο της Cablenet και ακολούθως εκδόθηκε στις ΗΠΑ, για την εμπλοκή του σε κύκλωμα που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε ιστοσελίδες.

Ο Επιφανίου ομολόγησε ένοχος για τις ομοσπονδιακές κατηγορίες απάτης με υπολογιστή που ασκήθηκαν στην Αριζόνα και στη Βόρεια Περιφέρεια της Τζόρτζια.

Ως αποτέλεσμα της καταδίκης του, ο Επιφανίου έχασε $389.113  και 70.000 ευρώ, ενώ πλήρωσε $600.000 ως αποζημίωση στα θύματα της απάτης του. Ο Επιφανίου είναι ο πρώτος Κύπριος υπήκοος που εκδόθηκε από την Κύπρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα θύματα της τρομοκρατικής χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών του Επιφανίου ήταν ένας διαδικτυακός ιστότοπος αθλητικών ειδήσεων που ανήκει στην Turner Broadcasting System Inc στην Ατλάντα της Τζόρτζιας, ένας δωρεάν εκδότης διαδικτυακών παιχνιδιών που εδρεύει στο Irvine της Καλιφόρνια, μια εταιρεία υλικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, μια διαδικτυακή ιστοσελίδα για την απασχόληση με έδρα στο Ίνσμπρουκ της Βιρτζίνια και ένας ιστότοπος αναφορών καταναλωτών, το Ripoff Report, με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο προσμέτρησε πως ο 22χρονος έχει εκτίσει μέχρι στιγμής τέσσερα χρόνια φυλάκιση, τόσο στην Κύπρο, όσο και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος είναι ο πρώτος Κύπριος υπήκοος που εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top