Προσοχή! Διαδικτυακή απάτη σχετιζόμενη με online καταστήματα

Προσοχή! Διαδικτυακή απάτη σχετιζόμενη με online καταστήματα

Οι online αγορές μπορεί να μας διευκόλυναν εν καιρώ πανδημίας ωστόσο οι επιτήδειοι καραδοκούν.  

Σύμφωνα με ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορές που έγιναν στην Αστυνομία, επιτήδειοι επισκέπτονται ιστοσελίδες στις οποίες διαφημίζονται προς πώληση διάφορα αντικείμενα και υπηρεσίες, και επιδεικνύουν ενδιαφέρον για αγορά προϊόντων.

Στη συνέχεια, επικοινωνούν με τον διαφημιζόμενο και τον πληροφορούν ότι έχουν ήδη προβεί στην αγορά του προϊόντος, αποστέλλοντας του σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για επιβεβαίωση της αγοράς και διευθέτηση της πληρωμής. Όταν ο διαφημιζόμενος επισκεφθεί τη συγκεκριμένη παραπλανητική ιστοσελίδα (άλλη από την αρχική ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου), καλείται να συμπληρώσει τα στοιχεία της κάρτας του (Αριθμό, ημερομηνία λήξης, CCV, κ.λπ.) για να του κατατεθεί το αντίστοιχο ποσό της συναλλαγής.

Η πιο πάνω τακτική αποτελεί ακόμη μία περίπτωση διαδικτυακής απάτης τύπου phishing, που αποσκοπεί στη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων που αφορούν την κάρτα πληρωμών των θυμάτων τους και στη συνέχεια χρήση της για απόσπαση χρημάτων.

Για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών απάτης, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, ιδιαίτερα όταν πολίτες καλούνται να αποκαλύψουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως αριθμούς κάρτας, τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, κωδικούς πρόσβασης, κ.λπ.

Περαιτέρω θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι η οποιαδήποτε ιστοσελίδα με την οποία έχουν συνδεθεί είναι η αυθεντική ιστοσελίδα του καταστήματος από το οποίο προτίθεται να αγοράσει οποιοδήποτε προϊόν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE