Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Προεδρία: «Δυστυχώς, το ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του δημιούργησε όλες εκείνες τις ελκυστικές συνθήκες»

21.03.2021
18:10
Πολιτική

Απαντά γραπτώς στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, για το Μεταναστευτικό, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο ανθρωπισμός και οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές αυτής της Κυβέρνησης είναι δεδομένες και αποδεδειγμένες μέσα από την κοινωνική πολιτική, αλλά και την αντιμετώπιση σε ανθρωπιστικό επίπεδο επί του εδάφους, είτε σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς πρόσφυγες είτε αιτητές πολιτικού ασύλου είτε άτυπους μετανάστες, που έχουν έρθει στην Κύπρο.

Ο κ. Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ παραβλέπουν, όμως, το γεγονός ότι παρά τα ανθρωπιστικά αισθήματα που διακατέχουν το σύνολο του λαού μας και την Κυβέρνηση, καθώς και την αρωγή που προσφέρουν απλόχερα σε όσους έχουν ανάγκη, τόσο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, η χώρα μας εξάντλησε και τις οικονομικές δυνατότητες της και τις δυνατότητες υποδοχής άτυπων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί αυτή την ώρα η Κυβέρνηση. Ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση σε ολόκληρη την Ευρώπη, και για το οποίο η Κύπρος πληρώνει το βαρύτερο τίμημα, αφού οι άτυποι μετανάστες και οι αιτητές πολιτικού ασύλου έχουν φτάσει στο 4% του πληθυσμού, με κίνδυνο τη δημογραφική αλλοίωση, ενώ δεν υπάρχουν ούτε οι απαραίτητες υποδομές ούτε οι οικονομικές δυνατότητες για εισδοχή και άλλων ροών με τον ρυθμό που καταφθάνουν στην Κύπρο.  

Δυστυχώς, το ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του δημιούργησε όλες εκείνες τις ελκυστικές συνθήκες που εξέθρεψαν και ενδυνάμωσαν το φαινόμενο αυτό, με αστόχευτη και ανεξέλεγκτη επιδοματική πολιτική και χρονοβόρες και ατελέσφορες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων.

Η Κυβέρνηση με μια συνολική πολιτική αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου προβλήματος και με στόχο να περιοριστούν οι εισροές έθεσε σε εφαρμογή μια ολοκληρωμένη πολιτική, ώστε να αναχαιτιστεί η έλευση άτυπων μεταναστών που φθάνουν δήθεν ως φοιτητές ή τελούν εικονικούς γάμους ή μέσω οργανωμένης αποστολής τους από την Τουρκία δια μέσου της γραμμής αντιπαράταξης. Η Κυβέρνηση καταβάλλει, επίσης, τεράστιες προσπάθειες να αναχαιτίσει και από θαλάσσης αυτές τις ροές.

Όμως, για άλλη μια φορά, δυστυχώς, ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ αντί να σταθούν στο πλάι της Κυβέρνησης και των πολιτών, στην αντιμετώπιση αυτών των κοινών κινδύνων για τη χώρα μας βγαίνουν στους δρόμους και ωθούν τον κόσμο σε παρανομία, όπως την παράνομη κοπή μέρους του αποτρεπτικού φράκτη που τοποθετήθηκε σε περιοχή της γραμμής αντιπαράταξης. Στέκονται δε επικριτές δίδοντας αναίτια λανθασμένη εικόνα στο εξωτερικό, για δήθεν ξενοφοβική και απάνθρωπη Κυβέρνηση.

Ξεχνά το ΑΚΕΛ ότι δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατίας που επιβάλλει τη διαίρεση της Κύπρου, αλλά τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.

Όπως σε όλες τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις για την Κύπρο και τον λαό της, το ΑΚΕΛ είτε στέκεται εμπόδιο είτε τις καταψηφίζει. Όπως, για παράδειγμα, στα αρχικά στάδια της πανδημίας, στελέχη του ΑΚΕΛ προέτρεπαν και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στα οδοφράγματα, όπου προπηλακίστηκαν στρατιώτες, επειδή η Κυβέρνηση έπαιρνε εγκαίρως μέτρα κατά της πανδημίας.

Έτσι και τώρα, από αντιπολιτευτική μανία και νομίζοντας ότι θα αποκομίσει προεκλογικά οφέλη, ζημιώνει το κράτος αποδυναμώνοντας τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, από τους οποίους ζητούμε αρωγή και συνδρομή για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το δύσκολο πρόβλημα.