ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Θέματα αλιείας, η εφαρμογή φυτοϋγειονομικών μέτρων στο έδαφος της ΕΕ και έκτακτα μέτρα για τον αμπελοοινικό τομέα, θα συζητήσει ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής σήμερα και αύριο στης Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, ο κ. Καδής μετέβη της Κυριακή στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου. Το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας θα συζητήσει κυρίως τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2021, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα γεωργίας, θα συζητηθεί η ετοιμότητα των κρατών μελών στην εφαρμογή φυτοϋγειονομικών μέτρων, με στόχο την προστασία του εδάφους της Ένωσης από τους επιβλαβείς οργανισμούς που απειλούν τη γεωργία. Τους Υπουργούς Γεωργίας θα απασχολήσει επίσης η προετοιμασία της δασικής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020 καθώς και τα έκτακτα μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης COVID-19 στον αμπελοοινικό τομέα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top