Δεν επιστρέφουν οι μαθητές γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες

Δεν επιστρέφουν οι μαθητές γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες

Καμία ανακοίνωση για άνοιγμα των σχολείων από το Υπουργικό. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αποφάσεις για την επιστροφή των μαθητών και το πότε θα γίνει αυτό θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Προδρόμου ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ταυτόχρονα με τη λήξη του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας. Ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα μέχρι τότε να μπορούν να επαναλειτουργήσουν  τα σχολεία και να επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

«Στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τη υγειονομική κατάσταση της χώρας και μετέφερε και τις εισηγήσεις της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Επιδημιολόγων.

Οι διαπιστώσεις των ειδικών είναι ότι η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ότι συντρέχει λόγος να δείξουμε προσοχή, ανάμεσα σε άλλα, και στα σχολεία και ότι θα πρέπει – κάτι με το οποίο συμφωνούμε- ταυτόχρονα να λάβουμε υπόψη και τον συναισθηματικό, ψυχολογικό παράγοντα στον μαθητικό πληθυσμό.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ταυτόχρονα με τη λήξη ισχύος των αποφάσεων που είχαμε λάβει στη βάση εισηγήσεων και πάλι της ομάδας των επιδημιολόγων.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι με τη λήξη αυτής της περιόδου θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία και τα σχολεία, τα οποία σήμερα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE