LIKE ONLINE

Γυναίκα με σπάνια διαταραχή καταρρέει όταν βλέπει κάποιον που βρίσκει ελκυστικό

Γυναίκα με σπάνια διαταραχή καταρρέει όταν βλέπει κάποιον που βρίσκει ελκυστικό

Υποστηρίζει πως αποφεύγει την οπτική επαφή με τους άντρες εξαιτίας μια σπάνιας εγκεφαλικής διαταραχής από την οποία πάσχει και η οποία προκαλεί την… κατάρρευσή της όταν βλέπει κάποιον που βρίσκει ελκυστικό.

 

Η 32χρονη Κίρστι Μπράουν από τη Βρετανία έχει διαγνωστεί με καταπληξία – μια ξαφνική παράλυση των μυών μπορεί να προκληθεί από οποιοδήποτε έντονο συναίσθημα, όπως θυμός, γέλιο και φόβος, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η πάθηση σχετίζεται συνήθως με τη ναρκοληψία, μια διαταραχή του ύπνου και οι «επιθέσεις» συνήθως διαρκούν λιγότερο από δύο λεπτά.

Η μητέρα δύο παιδιών αναγκάζεται να κρατά το κεφάλι της χαμηλωμένο όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Είναι τόσο ντροπιαστικό. Κάποια στιγμή ήμουν για ψώνια και είδα κάποιον εμφανίσιμο και τα πόδια μου λύγισαν. Χρειάστηκε να στηριχτώ στον ξάδερφό μου.

Όταν βλέπω κάποιον ελκυστικό, τα πόδια μου απλώς με εγκαταλείπουν και έτσι προσπαθώ να μην βρίσκομαι σε καταστάσεις όπου κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Ή προσπαθώ να κρατήσω χαμηλά το βλέμμα για ασφάλεια», λέει η ίδια.

Η Κίρστι έχει κατά μέσο όρο πέντε «επιθέσεις» καταπληξίας την ημέρα. Μια κακή ημέρα μπορεί να φτάσουν και τις 50, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την έξοδό της από το σπίτι.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι μια διαταραχή ύπνου, δεν κοιμόμαστε πολύ και όταν το κάνουμε ο ύπνος δεν είναι βαθύς. Έτσι αν είμαι πραγματικά κουρασμένη, έχω περισσότερες επιθέσεις από συνήθως», σημειώνει και συνεχίζει: «Ο θυμός και το γέλιο το πυροδοτούν και εγώ και οι αδερφές μου είτε τσακωνόμαστε είτε κάνουμε η μία την άλλη να γελάσει γιατί είναι οι πιο αστείοι άνθρωποι που ξέρω.

Νομίζω ότι μερικές φορές ξέρουν τι κάνουν, αν ξέρουν ότι δεν θα χτυπήσω με κάνουν να γελάω. Ακόμα κι αν βρίσκω τον εαυτό μου αστείο, μπορεί να έχω μια επίθεση. Είναι οποιοδήποτε δυνατό συναίσθημα ή δυνατοί θόρυβοι, όπως κόρνες και φωνές».

Σημειώνεται πως η καταπληξία αποτελεί μια παθολογική κατάσταση, που οφείλεται στην αδυναμία της καρδιάς να εξασφαλίσει επαρκή ροή αίματος και οξυγόνου στα όργανα, με αποτέλεσμα την απώλεια της μυϊκής λειτουργίας, που κυμαίνεται από ελαφρά αδυναμία στο λαιμό ή τα γόνατα, χαλάρωση των μυών του προσώπου, ακόμα και πλήρη κατάρρευση του σώματος. Τα επεισόδια μπορεί να προκληθούν από ξαφνικές συναισθηματικές αντιδράσεις, όπως γέλιο, θυμός, έκπληξη ή φόβο, και μπορεί να διαρκέσουν από λίγα δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά.

Η σπάνια αυτή διαταραχή εκτιμάται ότι πλήττει 5 ανθρώπους στους 10.000.

 

 

Aπό Newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top