Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Το ΑΚΕΛ είναι η δύναμη που μπορεί να σταθεί αποφασιστικά μπροστά στους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ

23.03.2021
18:06
Πολιτική

Το ΑΚΕΛ είναι η δύναμη που μπορεί να σταθεί αποφασιστικά χωρίς να κάνει βήμα πίσω μπροστά από τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ που «κοντεύουν να διαλύσουν τα πάντα σε αυτόν τον τόπο», ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Άντρος Κυπριανού.

 
Σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 120 χρόνια από τη γέννηση του Παύλου Λιασίδη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου, στη Λάρνακα, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και είπε πως «ακόμα και αυτοί που δεν αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν ξέρουν ότι αν υπάρχει κάποια δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, που παλεύει για τους πολλούς, που μπορεί να προστατεύσει τους αδύνατους, που μπορεί να σταθεί αποφασιστικά χωρίς να κάνει βήμα πίσω μπροστά από τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ που κοντεύουν να διαλύσουν τα πάντα σε αυτόν τον τόπο, αυτή είναι το ΑΚΕΛ».
 
Πάμε δυνατά, πρόσθεσε ο Άντρος Κυπριανού «να μιλήσουμε με τον κόσμο, να ακούσουμε και να δώσουμε παντού το μήνυμα. Το ΑΚΕΛ είναι η δύναμη του, η φωνή του, η εγγύηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Το ΑΚΕΛ που τραγούδησε ο Λιασίδης πενήντα χρόνια πριν, είναι εδώ και είναι η ώρα να το καταλάβουν όλοι».
 
Στην ομιλία του ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τον Παύλο Λιασίδη «κολώνα της κυπριακής ποίησης, πένα της διαλεκτικής, βρακά, γνήσιο Κυπραίο που τραγούδησε την αγάπη και την ποίηση, δόξασε την Κύπρο, προσκύνησε με τους στίχους του τα πάθη του λαού μας με τρόπο που έρχεται από τα  βάθη της ιστορίας».
 
Πρόσθεσε ότι «με την ίδια τρυφερότητα που τραγουδούσε την αγάπη, με την ίδια ένταση έριχνε το ανάθεμα σε όσους άνοιξαν την κερκόπορτα στον Αττίλα, στον πόλεμο, στην αδικία, στο ξεριζωμό. Με την ίδια στοργή που μιλούσε για το θαύμα της ζωής και του έρωτα, με την ίδια στιβαρότητα κρατούσε με το έργο του τα πόδια του ανθρώπου στη γη» είπε και ανέφερε ότι ο Παύλος Λιασίδης «ήξερε ότι ο τροχός θα γυρίσει με αγώνες κοινωνικούς και πολιτικούς και με τη νίκη της εργατικής τάξης».
 
Αφού εξέφρασε περηφάνια που ο ποιητής «περπάτησε τον ίδιο δρόμο με το Λαϊκό Κίνημα σε όλη του τη ζωή» ο κ. Κυπριανού είπε πως «διαρκής προσπάθεια μας είναι να τιμούμε το έργο του και τον ίδιο, μιλώντας γι’ αυτό και στις επόμενες γενιές. Ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών παρεμβάσεων του ΑΚΕΛ, η έκδοση στη διετία 1997-1998, από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, των ποιητικών του «Απάντων» σημείωσε, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ συνέβαλε στη «δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου 'Παύλος Λιασίδης' του Δήμου Λύσης, της Λύσης που τόσο αγάπησε και τόσο λαχταρούσε να ξαναδεί μετά την εισβολή».
 
Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμα ότι το κόμμα για να τιμήσει τον Παύλο Λιασίδη «φρόντισε και για το στήσιμο της προτομής του στην ακριτική Δερύνεια, ενώ κατά καιρούς διοργάνωσε σε κυπριακές πόλεις και Κοινότητες, αλλά και σε κυπριακές παροικίες του εξωτερικού, διάφορες εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του».
 
Είπε ακόμα ότι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από το θάνατο του ποιητή «το αρμόδιο Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ αποφάσισε να αφιερώσει το 2021 στον Παύλο Λιασίδη με σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «μια από τις μεγαλύτερες τιμές που αποδόθηκαν ποτέ στο ΑΚΕΛ είναι οι στίχοι που του αφιέρωσε ο μεγάλος Παύλος Λιασίδης, στίχοι που συγκινούν, εμπνέουν, καθοδηγούν και υμνούν το αιματηρό και φορτωμένο αγώνες και θυσίες παρελθόν του αλλά και δαχτυλοδείχνουν το μέλλον που προετοιμάζουμε. 'ΑΚΕΛ το κόμμα της τιμής', το κόμμα που μιλά στο λαό καθαρά, έντιμα, ειλικρινά, που πολέμησε και πολεμά σταθερά το φασισμό, παλεύει ασταμάτητα για την ειρήνη και την επανένωση».
 
Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, τα σχεδόν εκατό χρόνια της πορείας του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ στην Κύπρο «σημαδεύτηκαν με διώξεις, παρανομίες, δολοφονίες, αγώνες, κατακτήσεις, δικαιώματα, απεργίες, διαδηλώσεις, ήττες, νίκες, πισωγυρίσματα και άλματα. Υπήρξαν και οι στιγμές εκείνες που πληγώθηκε ο κόσμος του ΑΚΕΛ σε διάφορες εποχές, για διάφορους και διαφορετικούς λόγους» είπε και πρόσθεσε πως «αυτό που κράτησε το ΑΚΕΛ όρθιο είναι ότι σε κάθε περίπτωση έβρισκε τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του, να διορθώνει τα λάθη του, να παίρνει αποφάσεις και να προχωρεί, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, πιο δυνατά».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ