ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Η διαφθορά το πιο σημαντικό πρόβλημα σύμφωνα με τους πολίτες - Η διαφορά ποσοστών μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Η διαφθορά το πιο σημαντικό πρόβλημα σύμφωνα με τους πολίτες - Η διαφορά ποσοστών μεταξύ ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Τη διαφθορά χαρακτηρίζει ως το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, η πλειονότητα των πολιτών και συγκεκριμένα το 28%, με βάση τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ.

Ακολουθεί η πανδημία του κορωνοϊού με 26%, η οικονομία με 18% και το Κυπριακό με 17%.Ποσοστό 8% απάντησε όλα είναι το ίδιο σημαντικά, ενώ ποσοστό 2% αναφέρθηκε σε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί παράλληλα ότι η Κύπρος είναι μιά χώρα, στην οποία πάντα θα υπάρχει διαφθορά και ποσοστό 39% ότι μπορεί να γίνει μιά χώρα χωρίς διαφθορά.

Το 9% δεν εξέφρασε άποψη.

Παράλληλα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68% θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, 13% σε σωστή ενώ ποσοστό 19% απάντησε ούτε λάθος, ούτε σωστή.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό εισόδημα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 19% απάντησαν ότι ζούν άνετα, 43% ότι τα καταφέρνουν, 25% ότι υπάρχει δυσκολία και 13% ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία.

Στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών στις βουλευτικές ο ΔΗΣΥ.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός φέρεται να κατατάσσεται στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, με βάση τη μεγάλη δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες το βράδυ το ΡΙΚ.

Ο ΔΗΣΥ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 19%.Δεύτερο φέρεται να κατατάσσεται το ΑΚΕΛ με ποσοστό 17%.Ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 10,5%, οι Οικολόγοι με 6%, οι Κυνηγοί-Ανεξάρτητοι με 5%, το ΕΛΑΜ με 4,5%, η ΕΔΕΚ-Συμμαχία Πολιτών με 4%, η Δημοκρατική Παράταξη με 3% και η Αλληλεγγύη με 1,5%.

Το 2,5 % απάντησε ότι θα ψηφίσει κάποιο άλλο, το 2% ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο, το 7,5% ότι είναι αναποφάσιστο και το 15,5% ότι θα απέχει.

Ποσοστό 2% δεν απάντησε.

Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων, σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016, με βάση τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ είναι στο 66%, το ΑΚΕΛ στο 69%, το ΔΗΚΟ στο 56%, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στο 46%, η Αλληλεγγύη στο 23%, οι Οικολόγοι στο 60% και το ΕΛΑΜ στο 70%.

Πενηντα-επτά τοις εκατόν των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, 47% για την Ελένη Θεοχάρους, 32 % για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, 29% για τον Νικόλα Παπαδόπουλο, επίσης 29% για τον Μάριο Καρογιάν, 27% για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, 26% για τον Αντρο Κυπριανού και 19% για τον Χρίστο Χρίστου.

Σε ό,τι αφορά το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το τρόπο με τον οποίο έχει ασκήσει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι.

Πηγή: ΡΙΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top