ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθύνει έκκληση το ΥΠΠΑΝ για διενέργεια rapid test στους μαθητές

Απευθύνει έκκληση το ΥΠΠΑΝ για διενέργεια rapid test στους μαθητές

Διενέργεια rapid test αντιγόνου για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων

Ενόψει της πρότασης των Υπουργών Υγείας και Παιδείας προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία των μαθητών/μαθητριών στις 2 Απριλίου και της αναμενόμενης έγκρισής της κατά την αυριανή συνεδρία του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών  Γυμνασίου όπως  μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια είναι ενισχυμένα τις μέρες αυτές και δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές/μαθήτριες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών/μαθητριών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά.

Τέλος, σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών/τριών και του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top