Προωθείται συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου για θαλάσσια ρύπανση, προς κύρωση αυτή με Ισραήλ

Προωθείται συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου για θαλάσσια ρύπανση, προς κύρωση αυτή με Ισραήλ

Προωθείται τριμερής Συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με Ελλάδα και Αίγυπτο για σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης, όπως έχει ήδη συναφθεί με το Ισραήλ βάσει ενημέρωσης της οποίας έτυχε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Λιλλήκας.

Η Επιτροπή Εξωτερικών συζήτησε την Τρίτη το κυρωτικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας Εφαρμογής μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ για το Υπο-Περιφερειακό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη Θαλάσσια Ρύπανση.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας η Επιτροπή συζήτησε τη Συμφωνία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία των τριών χωρών στην περίπτωση ατυχημάτων που προκαλούν ρύπανση στη θάλασσα.

Διατύπωσε την άποψη ότι η προς κύρωση συμφωνία είναι πάρα πολύ καλή, με περιβαλλοντική αξία, αφού πέρα των γεωτρήσεων για τους υδρογονάνθρακες η Ανατολική Μεσόγειος είναι από τις πιο πολυσύχναστες θάλασσες, για εμπορικούς σκοπούς.

«Ενημερωθήκαμε ότι παρόμοια συμφωνία προωθείται και με την Αίγυπτο», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Βουλευτικές εκλογές: Ρευστότητα και φθορά των παραδοσιακών κομμάτων

Σε μια εποχή πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής δυσαρέσκειας, τα κόμματα προετοιμάζονται ενόψει των βουλευτικών εκλογών, με πρώτο βήμα, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν κλειστές πόρτες ακόμα και από μέλη τους, τα οποία αρνούνται να μπουν στη διαδικασία των εκλογικής αναμέτρησης.