ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Παιδείας καταδικάζει την αναφορά σε «κυβέρνηση στο Νότο»

Ο Υπουργός Παιδείας καταδικάζει την αναφορά σε «κυβέρνηση στο Νότο»

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι «όσο και αν είναι αυτονόητη, πρέπει εντούτοις να υπογραμμίσουμε την καταδίκη οργανωμένων πολιτικών εκφράσεων που υποσκάπτουν τον αγώνα της Κύπρου», σημειώνοντας ότι «η ιταμή αναφορά σε 'κυβέρνηση στο Νότο' ισοδυναμεί με την προπαγάνδα και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για διχοτόμηση».


Επισημαίνει ότι καμία κίνηση ή πολιτική πρωτοβουλία δεν μπορεί να θεωρείται απελευθερωτική ή εμφορούμενη από δημοκρατικά ιδεώδη όταν «ουσιαστικά υποθάλπει ένα από τα χειρότερα ανελεύθερα, πολεμοχαρή και οιονεί φασιστικά καθεστώτα που υπάρχουν στο σημερινό κόσμο, όπως είναι το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, το οποίο συντηρεί την αρπακτική κατοχική εξουσία στα κατεχόμενα εδάφη και θέλει να την παρουσιάζει και ως 'κράτος' και 'κυβέρνηση', συμμετρικά προς την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Όσον αφορά τη δηκτική προσπάθεια, στη θέση της κοινής ελληνικής να χρησιμοποιηθεί έκφραση από την κυπριακή διάλεκτο, η οποία βεβαίως και δεν μπορεί να επιτιμηθεί -με την εξαίρεση της ανορθογραφίας- θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η λέξη «δαμαί», η οποία και συναντάται και ως «δαχαμαί» (=εδώ, χαμαί) προέρχεται επ’ ευθείας από την αρχαία ελληνική. Υπογραμμίζοντας τις καταβολές και την υπόσταση αυτού του λαού», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top