Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Σε αναμονή η νεκροτομή της δολοφονημένης γυναίκας – Η οικογένεια δεν γνωρίζει για το πτώμα

31.03.2021
14:06
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Το παζλ της υπόθεσης φόνου που σημειώθηκε πριν από περίπου πέντε μήνες στη Λευκωσία και αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Τρίτη 23 Μαρτίου σε χωράφι στην Αθηένου, προσπαθούν να στήσουν οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η νεκροτομή στη σορό της γυναίκας βρίσκεται σε αναμονή, αφού σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου λόγω φόρτου των εργασιών των ιατροδικαστών δεν μπόρεσε να συνεχιστεί.

Πιθανόν η συνέχεια της νεκροτομής να αρχίσει και πάλι την Παρασκευή 2 Απριλίου, ενώ οι ιατροδικαστές σε παρουσία ανθρωπολόγου έχουν ήδη διενεργήσει εξετάσεις στη σορό για τέσσερις ημέρες, χωρίς να έχει καταστεί δυνατόν να ανευρεθούν στοιχεία που να δείχνουν την ταυτότητα του θύματος, αλλά και τον τρόπο που δολοφονήθηκε. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν σταλεί δείγματα στο Ινστιτούτο Γενετικής και οι αναμένονται τα αποτελέσματα που θα διαφανεί το φύλο.

Όσα έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες των μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το θύμα είναι γυναίκα από την Ουκρανία 38 ετών, η οποία διέμενε με 32χρονο Αιγύπτιο.

Το πτώμα αρχικά βρέθηκε σε χωράφι στην Αθηένου, μετά από πληροφορία που έλαβε αστυνομικός και εντοπίστηκε ξεθαμμένο και κτυπημένο από γεωργικό όχημα. Ο γεωργός σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, είχε αναφέρει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε ξεθάψει το πτώμα, αφού την ώρα που έκανε τις εργασίες ήταν βράδυ (το βράδυ πριν τον εντοπισμό).

Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι το πτώμα αρχικά είχε ριχθεί σε υπόγειο χώρο πολυκατοικίας και η έντονη δυσοσμία ήταν αυτή που ανάγκασε τους δράστες να την μεταφέρουν. Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το πτώμα να είχε μεταφερθεί και σε άλλο σημείο πριν καταλήξει στο χωράφι στην Αθηένου.

Οι τέσσερις τοποθεσίες από τις οποίες έχουν συλλεχθεί σημαντικά τεκμήρια είναι το χωράφι όπου εντοπίστηκε το πτώμα, το σημείο όπου είχε πεταχτεί αρχικά, το διαμέρισμα όπου διέμενε αλλά και τοποθεσία στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκαν κουβέρτες στις οποίες φαίνεται να είχε τυλιχθεί το πτώμα κατά τη μεταφορά. Σημαντικό στοιχείο ήταν και ο εφοδιασμός των δραστών με καυστικό οξύ και η επιστροφή τους στο χωράφι με σκοπό να κάψουν τη σορό.

Η πληροφορία οδήγησε τους ανακριτές σε τρία πρόσωπα, τον 32χρονο Αιγύπτιο και δύο Σύρους ηλικιών 36 και 31 ετών. Οι τρείς ύποπτοι έχουν συλληφθεί και τελούν υπό κράτηση, ενώ σε συνεχείς ανακρίσεις τους επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο με τα όσα μαρτυρούν να τους τοποθετούν στην σκηνή.

Πάντως ανάμεσα στα τεκμήρια που έχουν συλλεχθεί βρίσκεται και οπτικογραφημένο υλικό το οποίο φαίνεται δείχνει τους τρεις υπόπτους να μεταφέρουν το πτώμα.

Καταθέσεις συνεχίζουν να λαμβάνονται και από άτομα που φαίνεται να ήταν στον κύκλο της γυναίκας στην Κύπρο, τα οποία επιβεβαίωσαν την εξαφάνιση της, χωρίς να είχαν προβεί σε ενημέρωση στην Αστυνομία και ως εκ τούτου δεν είχε δηλωθεί ποτέ ως ελλείπον πρόσωπο.

Η οικογένεια δεν γνωρίζει

Καμία επικοινωνία με άλλη χώρα δεν έχει σημειωθεί για την υπόθεση της δολοφονίας μας ανάφερε αρμόδια πηγή. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν γυναίκα Ουκρανικής καταγωγής δεν μπορεί να γίνει επίσημη ενημέρωση της χώρας, χωρίς να υπάρχουν τα αποτελέσματα από το DNA που προαναφέραμε.

Ως εκ τούτου η οικογένεια του θύματος δεν γνωρίζει για τη δολοφονία και δεν μπορεί να ενημερωθεί εάν δεν υπάρξουν ακριβή στοιχεία από τη σορό που να αποδεικνύουν την ταυτότητα. Μάλιστα, η κατάσταση της σορού δεν είναι σε θέση που να μπορεί να προχωρήσει σε αναγνώριση.