Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΟΚΑ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία»

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΟΚΑ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία»

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ΕΟΚΑ και τους εορτασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επέτειο της 1ης Απριλίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΕΟΚΑ, της οποία η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου» (όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία) γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία και τον τουρκοκυπριακό λαό». 

Ο πόνος που προκλήθηκε από τις απάνθρωπες σφαγές που πραγματοποίησε αυτή η τρομοκρατική οργάνωση από το 1963-1974, με σκοπό τον αφανισμό των Τουρκοκυπρίων από το νησί, παραμένει νωπός στις μνήμες».

Η Τουρκία, όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να υποστηρίζει πάντα την «τδβκ» (όπως αναφέρει το ψευδοκράτος») και τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας, για την ασφάλεια και την ευημερία τους»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Μέτσολα: «Στόχος μας η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ – Να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή»

ΠτΔ σε Μέτσολα: «Στόχος μας η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ – Να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή»

Στόχος μας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας είναι να ενισχύσουμε τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ και να φέρουμε την Ένωση πιο κοντά στην περιοχή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE