ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασία:«Ο εχθρός μας είναι η συμμορία. Αναστασιάδης, Γιολίτη, Αρχιεπίσκοπος και παπάδες που βιάζουν παιδάκια…»

Αναστασία:«Ο εχθρός μας είναι η συμμορία. Αναστασιάδης, Γιολίτη, Αρχιεπίσκοπος και παπάδες που βιάζουν παιδάκια…»

Για τις απόψεις της, τα όσα έζησε και ζει μετά τον τραυματισμό της στο μάτι από τον Αίαντα, το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας, αναφέρθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη της, στο πλαίσιο της δράσης της ομάδας «Ενεργών Πολιτών», η 25χρονη Αναστασία Δημητριάδη.

Αναφερόμενη στην στιγμή του τραυματισμού της είπε ότι ήταν το «κερασάκι στην τούρτα». «Εγώ αντέδρασα έτσι γιατί είδα τους φίλους μου, τους συμπολίτες μου να συλλαμβάνονται παράνομα από την Κυπριακή Δημοκρατία. Είδα τους αστυνομικούς να χλευάζουν και να βρίζουν και να τον δέρνουν χωρίς λόγο. Μόνο και μόνο γιατί  ήταν εκεί οι άνθρωποι, κρατούσαν αποστάσεις, φορούσαν μάσκες και προσπαθήσαν να ασκούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, που τους το έχει αρπάξει η Κυβέρνηση. Εγώ ήμουν τόσο προσβεβλημένη, τόσο από όλα όσα προηγήθηκαν που τους έδειξα δύο καβλιά βασικά, σαν απάντηση πήρα αυτό το πράγμα και κατάλαβα ότι η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες».

Ο τραυματισμός ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ίδια, «Από εκείνη τη στιγμή δεν μπορώ να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια, μετά από εκείνο το πράγμα. Πρέπει να τα λέω και θα τα λέω».

Υποκριτές αποκάλεσε η 25χρονη όσους την κατέκριναν για τη χειρονομία της προς την αστυνομία την μέρα του τραυματισμού, «Είμαστε υποκριτές. Μας αρέσει να φοράμε τη μασκούλα μας και μετά να πάμε σπίτι μας και να τη βγάζουμε. Μας αρέσει να πηγαίνουμε στην εκκλησία να προσευχόμαστε και μετά να πάμε σπίτι μας να βρίζουμε και να κάνουμε ένα αντίθετο τρόπο ζωής. Κάνουμε όλοι διπλές ζωές. Οπότε υποκρισία φτάνει».

Κατά την συνέντευξή αναφέρθηκε στον Πρόεδρο, τους Υπουργούς και τον Αρχιεπίσκοπο σαν εχθρούς των πολιτών, αποκαλώντας τους μάλιστα ως «συμμορία». «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό εχθρό. Πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ποιος είναι ο εχθρός μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εχθρός μας είναι η συμμορία.  Να σας πω ποιοι είναι η συμμορία.  Νίκος Αναστασιάδης, Γιολίτη και Υπουργοί, Αρχιεπίσκοπος και παπάδες που βιάζουν παιδάκια, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλο-developers , μεγαλο-λογιστές και Κεντρική Τράπεζα. Αυτοί όλοι είναι συμμορία, τούτοι εν οι εχθροί μας. Ούτε ο Παρασκευάς, ούτε οποιοσδήποτε άλλος είναι οι εχθροί μας και πρέπει να πάμε εναντίον τους, να τους ρίξουμε, να πάνε φυλακή και να πνάσουμε».

Για την συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τις διαδηλώσεις εξέφρασε την άποψη ότι πλέον ο κόσμος δεν τους σέβεται γιατί έχουν γίνει «τσίρκο μετράνο». «Ένας αστυνομικός όταν σέβεται τον εαυτό του και τον συνάνθρωπο του θα έπρεπε να ήταν δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι του. Θα έπρεπε να πιάσει χέρια με τον πολίτη και να πει «φίλε μου έχεις ένα πρόβλημα, αντιλαμβάνομαι ότι έχει πρόβλημα», να μπει μέσα στα παπούτσια του πολίτη και αντί να τον χτυπά να είναι δίπλα του και να τον στηρίζει όπως μπορεί. Σίγουρα ο μέσος αστυνομικός τα βιώνει και ο ίδιος αυτά τα προβλήματα. Οικονομικά, ασχέτως αν είναι κυβερνητικοί και πιάνουν το μισθό τους και ποτέ δεν θα καταλάβουν πως είναι να πεινάς και να διαλέγεις να πιάσεις φαγητό ή να πληρώσεις το ενοίκιο σου. Εκείνοι είναι λίγο καλύτερα από τους άλλου».

Να θυμίσουμε ότι στις 13-2-21 κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας η Αναστασία Δημητριάδου χτυπήθηκε καθώς χόρευε από τον Αίαντα, αντιοχλαγωγικό μέσο, υδροβόλο όχημα,  της Κυπριακής Αστυνομίας. Η Αναστασία χρειάστηκε μέχρι σήμερα ήδη δύο επεμβάσεις στο μάτι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top