Ιράκ: Δύο ρουκέτες έπληξαν περιοχή κοντά σε βάση όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιώτες

Ιράκ: Δύο ρουκέτες έπληξαν περιοχή κοντά σε βάση όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιώτες

Δύο ρουκέτες έπληξαν σήμερα περιοχή κοντά στην αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί στρατιώτες, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, τρεις ημέρες πριν από την επανέναρξη του "στρατηγικού διαλόγου" με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.



Από την επίθεση δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές, έγινε γνωστό από μια πηγή ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η Ουάσιγκτον κατηγορεί συχνά ιρακινές ένοπλες οργανώσεις, υπέρ του Ιράν, ότι στοχοθετούν τα στρατεύματα και τους διπλωμάτες της.
 
Πρόκειται για την δέκατη τέταρτη επίθεση, έξι εκ των οποίων με ρουκέτες, εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων, την πρεσβεία των ΗΠΑ ή ιρακινά κονβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης στις ξένες δυνάμεις από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο. Την Τετάρτη, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα "στρατηγικό διάλογο", μέσω βιντεοδιάσκεψης, με την ιρακινή κυβέρνηση του Μουσταφά αλ Καντίμι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE