Άνοιξε το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, κλειστά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη

Άνοιξε το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, κλειστά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη

Ανοίγει από σήμερα το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, με εξαίρεση τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, όπου η επιδημιολογική εικόνα παραμένει κακή.

Στην υπόλοιπη χώρα, άνοιξαν τα συνοικιακά καταστήματα, τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο, οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων, τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα.

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά.

Για τους καταναλωτές υπάρχει ειδική διαδικασία αποστολής sms και έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες προκειμένου να γίνουν οι αγορές, ενώ εντός των καταστημάτων θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι μάξιμουμ 10 λεπτά.
 
Υπενθυμίζεται ότι από το Σαββατοκύριακο επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE