Αβέρωφ για Χάσικο: «Δεν λοξοδρόμησε ποτέ και αγωνιζόταν μ’ ένα πάθος για να δει την πατρίδα του επανενωμένη»

Αβέρωφ για Χάσικο: «Δεν λοξοδρόμησε ποτέ και αγωνιζόταν μ’ ένα πάθος για να δει την πατρίδα του επανενωμένη»

 Την θλίψη του για τον χαμό του Σωκράτη Χάσικου, που έφυγε σήμερα (5/4) από τη ζωή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Η Κύπρος έχασε και σε αυτή την κρίσιμη για το κυπριακό φάση, έναν άνθρωπο και έναν πολιτικό που δεν λοξοδρόμησε ποτέ και αγωνιζόταν μ’ ένα πάθος για να δει την πατρίδα του επανενωμένη και να μπορούσε να επισκεπτόταν την Κερύνεια του σε μια ενωμένη Κύπρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις δηλώσεις του έδωσε την υπόσχεση για τη μνήμη του Σωκράτη Χάσικου ότι μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα κάνουν τα πάντα για τη λύση του Κυπριακού. «Αιωνία η μνήμη του και μια υπόσχεση θέλω να δώσω. Πως θα εργαστούμε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και εγώ για τη μνήμη του Σωκράτη Χάσικου και όσων χάσαμε με την πατρίδα μας υπό κατοχή να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας ν’ απαλλαγούμε από την κατοχή και να ξαναζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα. Αιωνία του η μνήμη».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE