Κόκκινος: «Δεν έγινε κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής» - «Βεβιασμένη η ανακοίνωση»

Κόκκινος: «Δεν έγινε κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής» - «Βεβιασμένη η ανακοίνωση»

Ξεκαθαρίζει τα πράγματα για την κυβερνοεπίθεση που ανακοίνωσε χθες η Βουλή ότι δεχόταν από Τούρκο hacker λίγο πριν την δημοσιοποίηση της λίστας των 22 ΠΕΠ, ο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Σε επικοινωνία του Themaonline με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, μας ανέφερε, «Δεν αποδεικνύεται και δεν τεκταίνεται μετά από έρευνα ότι η Βουλή είχε οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση».

Σε ερώτηση μας πως οδηγήθηκαν σε τέτοιο συμπέρασμα και προχώρησαν στην σχετική ανακοίνωση από μεριάς της η Βουλής ο κύριος Κόκκινος δεν θέλησε να αποδώσει ευθύνες και αρκέστηκε στο γεγονός ότι  «Ήταν μια βεβιασμένη ανακοίνωση από λειτουργό της Βουλής».

Ο Υφυπουργό ήθελε να κάνει σαφές ότι «Πρέπει να ‘μαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας είτε έχουμε κυβερνοεπίθεση είτε όχι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση σας διαβεβαιώνων ότι δεν ήταν κυβερνοεπίθεση».

Να υπενθυμίσουμε ότι τις πρόσφατα είχαν γίνει κυβερνοεπιθέσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και στα ηλεκτρονικά συστήματα του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Οι νέοι έχουν λόγο και η δημιουργία της 13ης Τεχνικής Επιτροπής για την νεολαία είναι μια πρωτιά, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα που εμφανίστηκε ενοχλημένος από την επαναλαμβανόμενη αναφορά του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής σε «επανενωμένη Κύπρο».

BEST OF TOTHEMAONLINE