ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοπέμπτου: Η Λευκωσία να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ στην Πενταμερή

Θεοπέμπτου: Η Λευκωσία να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ στην Πενταμερή

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναμένει από την ΕΕ να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στην πενταμερή συνάντηση στην Γενεύη και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ.


Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μεταβαίνει στη Γενεύη με έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

"Αναμένουμε κατά τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας της Ε.Ε στην Άγκυρα, όπως ξεκαθαρίσει το σκηνικό για την παρουσία και συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή στην Γενεύη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να επιμείνει στην εμπλοκή της ΕΕ για αποτελεσματική και ουσιαστική στήριξη", δήλωσε ο κ. Θεοπέμπτου.

Ανέφερε ότι η προβολή της απαράδεκτης εισήγησης της Τουρκίας για δύο κράτη "δεν πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για αποδοχή της όποιας υποχώρησης".

"Σωστά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποιεί για Βέτο έναντι των απαιτήσεων της Τουρκίας", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Χάγη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top