Λιγνάδη." /> Λιγνάδη."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Στο ΤΑΕ Λάρνακας ο 23χρονος – Δίνει κατάθεση για υπόθεση Λιγνάδη

06.04.2021
14:58
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Στο ΤΑΕ Λάρνακας, βρίσκεται ο 23χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, το μεσημέρι της Τρίτης (06/04), ο 23χρονος πέρασε το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας, συνοδευόμενος με τον δικηγόρο του, με σκοπό να καταγγείλει τον Έλληνα σκηνοθέτη.  

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κατάθεση αναμένεται να φτάσει στα χέρια της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αρχηγείου, η οποία ασχολείται με τα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως προαναφέραμε η καταγγελία έγινε μέσα από την Ελλαδική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με τον 23χρονο να ισχυρίζεται πως πήγε σε θέατρο στην Κύπρο προκειμένου να παρακολουθήσει παράσταση που σκηνοθετούσε ο κ. Λιγνάδης.

Σύμφωνα με την καταγγελία είχε καθίσει στην τρίτη σειρά των καθισμάτων και στη διάρκεια της παράστασης ένιωσε πως ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης να τον κοιτούσε έντονα.

Ο σκηνοθέτης του πρότεινε να πάνε σε χώρο του θεάτρου στον οποίο τελικά πήγαν μαζί. Όπως καταγγέλλει ο 23χρονος ήταν ένας πολύ σκοτεινός χώρος με μία μόνο λάμπα όπου ο κ. Λιγνάδης φέρεται να του μιλούσε για την Τέχνη και του είπε πως πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ηθοποιός αν θέλει να έρθει κοντά του.

Όπως είπε ο 23χρονος που λάτρευε το θέατρο, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 πήγε στο θέατρο για να δει την παράσταση που σκηνοθετούσε ο κ. Λιγνάδης. Καθόταν στην τρίτη σειρά, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσε έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας να τον κοιτάζει επίμονα. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να παρακολουθεί το έργο.

Όταν τελείωσε η παράσταση και φεύγοντας από τον χώρο, ένιωσε ένα άγγιγμα στον ώμο. Γυρίζοντας να δει ποιος είναι, είδε τον κ. Λιγνάδη τον οποίο δε γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο γνωστός ηθοποιός του συστήθηκε και του είπε ότι είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης. Το παιδί ενθουσιάστηκε αφού ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε κάποιον γνωστό σκηνοθέτη από κοντά. 

Ο κ. Λιγνάδης τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού, του πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος για να μιλήσουν. Το μόνο που θυμάται είναι ότι ήταν ένας σκοτεινός χώρος με ελάχιστο φως, χώρος που κατά πληροφορίες, είχε παραχωρηθεί προσωρινά για διαμονή από το θέατρο στον κ. Λιγνάδη.

Εκεί ο σκηνοθέτης φέρεται να του είπε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ηθοποιός και ότι θα τον βοηθούσε να κάνει σημαντικές γνωριμίες. Η κατάσταση, όμως, δεν άργησε να ξεφύγει: ο γνωστός σκηνοθέτης φέρεται να ζήτησε από τον 15χρονο να τού κάνει μασάζ γιατί φαινόταν «σφιγμένος» και στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά.