Επικίνδυνη προστατευτική μάσκα στην αγορά

Επικίνδυνη προστατευτική μάσκα στην αγορά

Επικίνδυνη προστατευτική μάσκα εντοπίστηκε στην αγορά της ΕΕ.
 

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ανακοίνωσή του πληροφορεί τους εργοδότες, τους αυτοεργοδοτούμενους και το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) εντοπίστηκε προστατευτική μάσκα άγνωστης προέλευσης που αποτελεί επικίνδυνο προϊόν (Αναφορά RAPEX: Έκθεση 12, Αρ. Ειδοποίησης A12/00418/21).

Όπως αναφέρεται η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 49 %). Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης, εάν δεν συνδυαστεί με πρόσθετα μέτρα προστασίας. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX.
http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει το πιο πάνω προϊόν στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405663 ή 22405603 ή 22405604.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE