Οχι από κάτοικους περιοχής Μιτσερού στη εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου

Οχι από κάτοικους περιοχής Μιτσερού στη εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου

Με μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή πέραν των 1000 κατοίκων της περιοχής, χθες Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν τη μετακίνηση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή τους και διεκδίκησαν ποιότητας ζωής, καθαρό αέρα και περιβάλλον χωρίς ρύπανση για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Ανακοίνωση Τύπου αναφέρει ότι μιλώντας εκ μέρους των κοινοτήτων της περιοχής, o κοινοτάρχης Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου και εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κοινότητες εν Δράσει ο Λεόντιος Φιλοθέου, έστειλαν το μήνυμα ότι η περιοχή όχι μόνο δεν σηκώνει άλλη επιβάρυνση, αλλά πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίας αποφόρτισης της περιοχής από τις οχληρές δραστηριότητες.

Η περιοχή, ανέφεραν, έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη λειτουργία μεταλλείων, λατομείων, κτηνοτροφικών μονάδων και σφαγείων, τα οποία προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην περιοχή όπως οχληρία, οσμές, σκόνη και ρύπανση στο περιβάλλον.

Τέλος εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους για συνέχιση των διαμαρτυριών με δυναμικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE