Οχι από κάτοικους περιοχής Μιτσερού στη εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου

Οχι από κάτοικους περιοχής Μιτσερού στη εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου

Με μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή πέραν των 1000 κατοίκων της περιοχής, χθες Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν τη μετακίνηση ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή τους και διεκδίκησαν ποιότητας ζωής, καθαρό αέρα και περιβάλλον χωρίς ρύπανση για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Ανακοίνωση Τύπου αναφέρει ότι μιλώντας εκ μέρους των κοινοτήτων της περιοχής, o κοινοτάρχης Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου και εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κοινότητες εν Δράσει ο Λεόντιος Φιλοθέου, έστειλαν το μήνυμα ότι η περιοχή όχι μόνο δεν σηκώνει άλλη επιβάρυνση, αλλά πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίας αποφόρτισης της περιοχής από τις οχληρές δραστηριότητες.

Η περιοχή, ανέφεραν, έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη λειτουργία μεταλλείων, λατομείων, κτηνοτροφικών μονάδων και σφαγείων, τα οποία προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην περιοχή όπως οχληρία, οσμές, σκόνη και ρύπανση στο περιβάλλον.

Τέλος εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους για συνέχιση των διαμαρτυριών με δυναμικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Η υπόθεση της «Σάντη» φαίνεται να αποκτά διαστάσεις και εκτός Κύπρου. Η ιστοσελίδα Documento φιλοξενεί παρέμβαση του δημοσιογράφου Στέλιος Ορφανίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε η «Σάντη» προκειμένου να καταγγείλει περιστατικά βιασμού, καθώς και φερόμενη δράση κυκλώματος διαφθοράς στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE