ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήρια επιστολή Κυπρίων της Βρετανίας στη βασίλισσα Ελισάβετ για το θάνατο του Φιλίππου

Συλλυπητήρια επιστολή Κυπρίων της Βρετανίας στη βασίλισσα Ελισάβετ για το θάνατο του Φιλίππου

Τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου εκφράζουν προς τη βασίλισσα Ελισάβετ με επιστολή του τα μέλη του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων.


Όπως σημειώνουν στην επιστολή, «ως πρώην Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, γεννημένος στην Ελλάδα, ο Πρίγκιπας ήταν πάντα κοντά στις καρδιές μας».

Επισημαίνουν δε τη συγκίνησή τους από την πρόσφατη ομιλία του διαδόχου Πρίγκιπα της Ουαλίας στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, κατά την οποία εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ελληνική κληρονομιά του.

Προσθέτουν ότι ως αξιωματικός του Μεσογειακού στόλου της Βρετανίας, ο δούκας υπηρέτησε γύρω από την Κύπρο, τη Μάλτα και την Αίγυπτο, ενώ επισκέφθηκε τα βρετανικά στρατεύματα στην Κύπρο σε διάφορες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια τονίζουν την έμπνευση που αποτέλεσαν για πολλούς από αυτούς ως μαθητές της Αγγλικής Σχολής στη Λευκωσία οι αξίες του προγράμματος Βραβείων του Δούκα του Εδιμβούργου και οι προσκοπικοί σύλλογοι, που πρόσφεραν δεξιότητες ζωής και εμπλούτισαν τη γνώση τους με περιπετειώδεις εμπειρίες.

Επισημαίνουν παράλληλα το χιούμορ του και εκφράζουν ευγνωμοσύνη για τη μοναδική κοινωνική προσφορά του επί δεκαετίες υποστήριξης της βασίλισσας, κατά τη διάρκεια σχεδόν 74 ετών γάμου, με το καθήκον για τη χώρα υπέρ πάντων.

«Υπηρέτησε τη χώρα του με πίστη και αφοσίωση, πάντα με ηγετικό τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, τη φιλανθρωπία και τον αθλητισμό. Ένα πολυαγαπημένο μέλος της βασιλικής οικογένειας», καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφουν εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων οι Μαρί Νίκολσμπι και Δώρος Παρτασίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top