Γιολίτη: Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένη

Γιολίτη: Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένη

Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένη για το καλό της Κύπρου και την δικαιούνται και την απαιτούν οι συμπολίτες μας, δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Εμιλυ Γιολίτη, η οποία απηύθυνε έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα "να πράξουν το ωφέλιμο για το σπουδαίο αγαθό της Δικαιοσύνης"


"Ας πρυτανεύσει η λογική την υστάτη και ας μείνουμε μακριά από τις όποιες πρόσκαιρες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έγινε ένα συλλογικό έργο από την Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς. Το Ανώτατο Δικαστήριο και ο Παγκύπριος  Δικηγορικός Σύλλογος δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κοντά στις θέσεις τους για το θέμα της μεταρρύθμισης", συνέχισε.

Η Υπουργός είπε ότι η συνεισφορά όλων ήταν και είναι ιδιαίτερα σημαντική.

"Ας μην ακυρώσουμε τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο τόπος μας χρειάζεται, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.  Θα πρέπει τα λόγια να μετατραπούν σε πράξεις και αυτό να αγγίξει τον πολίτη".

Σημείωσε ότι αύριο, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αποφασίζει για την προώθηση, των νομοσχεδίων στην ολομέλεια για ψήφιση. 

"Απευθύνω ύστατη έκκληση σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πράξουν το ωφέλιμο για το σπουδαίο αγαθό της Δικαιοσύνης. Ας μείνουμε επικεντρωμένοι στα μεγάλα και σημαντικά που συμφωνούμε. Είναι η ώρα που ο καθένας από εμάς αναμετριέται με τις ευθύνες του για το κοινό καλό των συμπολιτών μας" κατέληξε η Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης και τον Λίβανο - Πόλεμο 6 μηνών λέει ότι μπορεί ν’ αντέξει το Ιράν

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης και τον Λίβανο - Πόλεμο 6 μηνών λέει ότι μπορεί ν’ αντέξει το Ιράν

Δραματικές ήταν οι εξελίξεις κατά την 8η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους και οι νεκροί να αυξάνονται. Εκτός από στρατιωτικούς στόχους, χτυπήματα υπήρξαν εντός του Ιράν τόσο σε υποδομές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά και σε πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς, όπως σε μαρίνα του Ντουμπάι. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE