ιχναλάτησης, σχετικά με τους πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό και δεν δήλωναν τις επαφές τους." /> ιχναλάτησης, σχετικά με τους πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό και δεν δήλωναν τις επαφές τους."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Αναγκάζουν επαφές κρουσμάτων να πάνε στη δουλειά – Οι τομείς που εντοπίζονται τα περισσότερα «κρούσματα» ανυπακοής

13.04.2021
13:36
Κοινωνία

Βελτιώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι της ομάδας ιχναλάτησης, σχετικά με τους πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό και δεν δήλωναν τις επαφές τους.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης κ. Βαλεντίνος Σιλβέστρος, δήλωσε πως τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν τις επαφές τους, κάνοντας ευκολότερο το έργο των εργαζομένων.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Σιλβέστρου, το περισσότερα ‘κρούσματα’ ανυπακοής βρίσκονται στις ιδιωτικές εταιρίες, με τους εργαζόμενους που είναι στενές επαφές κρουσμάτων να αναφέρουν πως είναι αναγκασμένοι από τους εργοδότες του να πηγαίνουν στο χώρο εργασίας, παρόλο που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Εκτός από τις ιδιωτικές εταιρίες, άτομα που δεν δήλωναν ή δεν δηλώνουν τις επαφές τους εντοπίστηκαν και σε υπεραγορές, σε βιομηχανίες αλλά και στο στρατό, με τον κ. Σιλβέστρο να δηλώνει πως αυτές οι συμπεριφορές παίρνουν προς τα πίσω την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, με τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα ιχνιλάτησης κάνουν τα πάντα για να εντοπίσουν τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ωστόσο τόνισε πως πολλοί δεν βοηθούν το έργο τους.

Τέλος σημείωσε πως όταν έχουν καταγγελίες από υπαλλήλους για τους εργοδότες τους, απευθύνονται άμεσα στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας όπου διερευνά την κάθε περίπτωση.