ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ: Όλα δείχνουν καλοστημένο σχέδιο- Είχε πολλά «ανοιχτά μέτωπα» ο Μαριούθκιας

ΦΟΝΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΑ: Όλα δείχνουν καλοστημένο σχέδιο- Είχε πολλά «ανοιχτά μέτωπα» ο Μαριούθκιας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εξετάσεις της Αστυνομίας με στόχο την εξιχνίαση του άγριου φονικού που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (19/4) στην περιοχή Μενεού με θύμα τον Μάριο Γεωργίου, άλλως 'Μαριούθκια', 34 χρόνων, ενώ οδηγούσε πολυτελές αυτοκίνητο κι επέστρεφε στην οικία του.

Το έργο της εξιχνίασης δεν είναι εύκολο, καθότι οι δράστες φαίνεται πως ενήργησαν βάσει ενός καλοστημένου σχεδίου, έχοντας προηγουμένως μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις του θύματος, αλλά και τις δικές τους κινήσεις προκειμένου να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» και να διαφύγουν χωρίς ν’ αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Η ανάκριση προσώπων που είχαν διαφορές με το θύμα συνεχίστηκε το τελευταίο 48ωρο, με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας να προσπαθούν να εντοπίσουν μαρτυρία ή μαρτυρικό υλικό που θα μπορέσει να τους οδηγήσει στους εκτελεστές. Παράλληλα, η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της γύρω περιοχής, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για τις κινήσεις των δραστών, που πιθανολογείται ότι ήταν δύο και διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Οι έρευνες επεκτάθηκαν σε διάφορες περιοχές και σε υποστατικά.

Η νεκροτομή

Το βράδυ της Τρίτης (20/4) ολοκληρώθηκε η πολύωρη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατος του Μαριούθκια οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και σε πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων που προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Το θύμα δέχθηκε τρεις σφαίρες, μία στον κρόταφο, μία στο αριστερό χέρι και μία στο δεξί χέρι, η οποία έπληξε και ζωτικά του όργανα. Κατά την νεκροτομή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Κάποια τεκμήρια έχουν παραληφθεί και από την σκηνή του εγκλήματος, τα οποία επίσης στάλθηκαν για εξετάσεις.

Τα κίνητρα

Ο Μάριος Γεωργίου ήταν γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία, αφού απασχόλησε πολλάκις τις αρχές ασφαλείας με σοβαρές υποθέσεις. Μεταξύ άλλων, τ’ όνομά του είχε εμπλακεί στη διερεύνηση υποθέσεων ναρκωτικών, ενώ εξέτισε και ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για υπόθεση κατοχής μεγάλης ποσότητας κοκαίνης με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Συνεργάστηκε, όμως, με την ΥΚΑΝ, κατονόμασε τον «εγκέφαλο», γι’ αυτό και κρίθηκε μ’ επιείκεια από το Κακουργιοδικείο και τέθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Δεν πρόλαβε, όμως, να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση που εκκρεμεί στο Κακουργιοδικείο…

Όπως γράψαμε και χθες, αυτό θεωρείται ένα πιθανό σενάριο ως προς τα κίνητρα των δραστών του φονικού, παρόλο που δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο σενάριο, καθότι ο 34χρονος είχε πολλά ανοικτά μέτωπα. «Όλα αυτά διερευνώνται», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας Χρίστου Ανδρέου, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι κάποιοι ενδεχομένως να ήθελαν να κλείσουν το στόμα του Μαριούθκια προτού καταθέσει στο δικαστήριο. Το θύμα εξέφρασε κατά καιρούς φόβους για τη ζωή του, λάμβανε μέτρα προστασίας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, εντοπίστηκε στην περιοχή Τρούλλων – Κελιών οπλισμός, ο οποίος εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιείτο για εγκληματική ενέργεια εναντίον του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top