Επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο από τα ΗΕ

Επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο από τα ΗΕ

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, ανακοίνωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Γενεύη για την άτυπη συνάντηση 5 + 1 για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

 
«Όπως σας είπαμε στις 24 Φεβρουαρίου, συγκαλεί αυτήν την άτυπη συνάντηση έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του από την ανώτερη αξιωματούχο του ΟΗΕ, Τζέιν Χόλ Λουτ. Αυτές οι διαβουλεύσεις έγιναν τους τελευταίους μήνες. Ο σκοπός της συνάντησης, όπως είπαμε τότε, θα είναι να καθοριστεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα», πρόσθεσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE