Επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο από τα ΗΕ

Επίσημη ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο από τα ΗΕ

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, ανακοίνωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Γενεύη για την άτυπη συνάντηση 5 + 1 για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

 
«Όπως σας είπαμε στις 24 Φεβρουαρίου, συγκαλεί αυτήν την άτυπη συνάντηση έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του από την ανώτερη αξιωματούχο του ΟΗΕ, Τζέιν Χόλ Λουτ. Αυτές οι διαβουλεύσεις έγιναν τους τελευταίους μήνες. Ο σκοπός της συνάντησης, όπως είπαμε τότε, θα είναι να καθοριστεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για τα μέρη να διαπραγματευτούν μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα», πρόσθεσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.