ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα του ΕΛΚ προς τον Ερντογάν, μετά την επίσκεψη Αβέρωφ

Αυστηρό μήνυμα του ΕΛΚ προς τον Ερντογάν, μετά την επίσκεψη Αβέρωφ

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις Βρυξέλλες και τις συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Manfred Weber και τον Γενικό Γραμματέα κ. Antonio López-Istúriz White, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στέλνει σήμερα αυστηρό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τονίζει μεταξύ άλλων τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και τις απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, γεγονός στο οποίο είχε σταθεί και ο κ. Weber κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Νεοφύτου σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ολοκλήρωση στην Ευρώπη, «να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι στην προσέγγισή μας στην περιοχή και ειδικά προς την Τουρκία», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταλήγει ότι το καθεστώς του Ερντογάν έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη, δεν μοιράζεται τις αξίες μας, παραβιάζει την ελευθερία των ανθρώπων και υπονομεύει τη Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top