Ερντογάν: Υπερασπιζόμαστε τις αλήθειες ενάντια στο ψέμα της λεγόμενης γενοκτονίας Αρμενίων

Ερντογάν: Υπερασπιζόμαστε τις αλήθειες ενάντια στο ψέμα της λεγόμενης γενοκτονίας Αρμενίων

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αληθειες ενάντια στο ψέμα της λεγόμενης ‘αρμενικής γενοκτονίας’, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ ότι ενδέχεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία. 


Σε δήλωσή του έπειτα από την σύσκεψη στο προεδρικό, ο διευθυντής επικοινωνίας του προεδρικού γραφείου Φαχρετίν Αλτούν είπε ότι “ο αξιότιμος Πρόεδρός μας (Ταγίπ Ερντογάν) δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις αλήθειες ενάντια στο ψέμα της λεγόμενης ‘αρμενικής γενοκτονίας’ και ενάντια σε εκείνους που με πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκονται πίσω από αυτές τις συκοφαντίες”. 

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα στον Αμερικανό Πρόεδρο για την αρμενική γενοκτονία αναφέροντας ότι “το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι ενάντια στο συναγωνισμό του πόνου και της πολιτικής εργαλειοποίησής του. Ως πολιτικοί, προτεραιότητά μας είναι να παίρνουμε διδάγματα από τις πληγές του παρελθόντος και να διασφαλίζουμε ότι δεν θα συμβούν ξανά”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE