ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποτροπιασμό με 47χρονο που προκάλεσε ρήξη παρθενικού υμένα σε 12χρονη στη Λευκωσία – Ασελγούσε και στην κόρη της συντρόφου του – Η ποινή χάδι από το Δικαστήριο

Αποτροπιασμό με 47χρονο που προκάλεσε ρήξη παρθενικού υμένα σε 12χρονη στη Λευκωσία – Ασελγούσε και στην κόρη της συντρόφου του – Η ποινή χάδι από το Δικαστήριο

Σε ποινή «χάδι» προχώρησε το Δικαστήριο Λευκωσίας με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα ο 47χρονος τότε άνδρας προχώρησε σε σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης, η οποία ήταν φιλικό πρόσωπο της οικογένειας και εκείνος είχε την επίβλεψη της ίδιας, των αδελφών της και της κόρης της συντρόφου του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου ως τούτα εμφαίνονται στην απόφαση ημερομηνίας 9.4.2021 ο κατηγορούμενος, κατά τον επίδικο χρόνο, ήταν φίλος του πατέρα της 12χρονης, και συζούσε με την μητέρα της φίλης της (επίσης 12χρονη).

 Οι δύο οικογένειες είχαν καλή σχέση ενώ τα δύο κορίτσια, έγιναν καλές φίλες. Κατά το καλοκαίρι του έτους 2016, η μητέρα της 12χρονης απουσίαζε στο εξωτερικό, μαζί με τα δυο ανήλικα αδέλφια της ήταν υπό την φροντίδα του πατέρα τους, όμως φροντίζονταν επίσης από τον Κατηγορούμενο και την συμβία του, λόγω των μεταξύ τους φιλικών σχέσεων.

Η σχέση της 12χρονης και των αδελφών της με τον Κατηγορούμενο ήταν στενή, ενώ αυτός είχε και συμβουλευτικό ρόλο έναντι τους, πέραν της γενικής φροντίδας που τους πρόσφερε. Στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του έτους 2016, ο Κατηγορούμενος πήρε όλα τα παιδιά για βόλτα σε περιοχή της Επαρχίας Λευκωσίας και σε χρόνο που παρέμεινε μόνος με την 12χρονη ο κατηγορούμενος φίλησε την 12χρονη στο στόμα (1η κατηγορία). Αυτή τον απέτρεψε υποδεικνύοντας του την ηλικία του και το απρεπές μιας τέτοιας ενέργειας.

Κατά την ίδια περίοδο, ο Κατηγορούμενος συνήθιζε να παίρνει όλα τα παιδιά για μάθημα οδήγησης σε παλαιό γήπεδο χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Ο αδελφός της 12χρονης και η φίλη της μπορούσαν να οδηγήσουν μόνοι τους.

Η 12χρονη, λόγω ύψους δεν έφτανε να καθίσει μόνη της, οπόταν ο Κατηγορούμενος την έβαζε στα πόδια του. Σε δύο περιπτώσεις, ενώ η 12χρονη καθόταν στα πόδια του Κατηγορούμενου, αυτός αφού με χυδαίο τρόπο άγγιξε το εσώρουχο της. Μετά από το πρώτο τέτοιο συμβάν, η 12χρονη παρατήρησε αίμα στο εσώρουχο της. Κατόπιν εξέτασης της, μετά την καταγγελία διαπιστώθηκε παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα.

Κατά το έτος 2017, η 13χρονη τότε εισήλθε στην οικία του κατηγορουμένου για να επισκεφθεί την φίλη της, όταν, χωρίς να γίνει αντιληπτή, είδε τον Κατηγορούμενο να φιλιέται με την φίλη της, θυγατέρα της συμβίας του, ενόσω βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο του και αυτός φορούσε μόνο το εσώρουχο του (4η κατηγορία).

 Η 12χρονη αποκάλυψε τα πιο πάνω γεγονότα αρχικά στην μεγαλύτερη αδελφή της και μετέπειτα στη μητέρα της, τον Οκτώβριο του 2019, οπότε και ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης που οδήγησε στην καταχώρηση της παρούσας υπόθεσης. Αδικήματα σεξουαλικής φύσης, από μόνα τους, προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό. Στις περιπτώσεις, όμως, στις οποίες παραβιάζονται φυσικοί, ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες και που θύμα είναι ανήλικο πρόσωπο, τα πιο πάνω συναισθήματα επαυξάνονται στο μέγιστο βαθμό.

Αυτά επεσήμανε το Κακουργιοδικείο το οποίο κατά την επιβολή ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή που προβλέπεται από τον Νόμο. Όπως επίσης προκύπτει από τη νομολογία στην οποία αναφέρθηκε το Δικαστήριο, σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων, οι ποινές που επιβάλλονται θα πρέπει να είναι αυστηρές και αποτρεπτικές, ενόψει της ιδιαίτερης σοβαρότητας τους ως εγκλήματα τα οποία στρέφονται κατά των ηθών αλλά προσβάλλουν, παράλληλα, και καταρρακώνουν την προσωπικότητα του θύματος. Είναι διαπίστωση του Κακουργιοδικείου ότι δυστυχώς τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκονται τελευταία σε έξαρση, παρά τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται από τα Δικαστήρια μας. Το στοιχείο αυτό επίσης καταδεικνύει την ανάγκη για επιβολή ακόμη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

 Με δεδομένη τη σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο Κατηγορούμενος, κατά την επιβολή της ποινής, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη την δράση του έναντι της ΨΨ, θυγατέρας της συμβίας του, προς την οποία ενείχε τη θέση πατέρα, και την επαναλαμβανόμενη δράση του έναντι της 12χρονης και ενώ είχε θέση εμπιστοσύνης 4 και επιρροής σε αυτήν εφόσον ήταν οικογενειακός φίλος, καλός φίλος του πατέρα της και το άτομο το οποίο παρείχε φροντίδα σε αυτήν κατά την επίδικη περίοδο, οπότε η μητέρα της απουσίαζε στο εξωτερικό.

Προς όφελος του Κατηγορούμενου λήφθηκε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του καθώς και οι προσωπικές του περιστάσεις. Όπως, όμως, επεσήμανε το Κακουργιοδικείο, όλοι οι πιο πάνω μετριαστικοί παράγοντες παρότι λαμβάνονται υπόψη δεν μπορούν να εξουδετερώσουν τον αποτρεπτικό χαρακτήρα που ενδείκνυται να έχει η ποινή στην παρούσα υπόθεση, λόγω της ιδιάζουσας σοβαρότητας των αδικημάτων, όπως αναλυτικά επεξηγείται στην απόφαση.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινές ως ακολούθως:

Στην 1η κατηγορία ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Στην 2η κατηγορία ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Στην 3η κατηγορία ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Στην 4η κατηγορία ποινή φυλάκισης 3 ετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top