Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Τα μέλη της επιδημιολογικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αναποτελεσματικότητα μέτρων»

24.04.2021
12:01
Κοινωνία

Την εκτίμηση ότι τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε το Σάββατο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις κατά τον καθαρισμό παραλίας και βυθού στην παραλία Μάλαμα, στην περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι, και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «αυτά τα μέτρα ήρθαν πάρα πολύ καθυστερημένα. Η ΕΔΕΚ είχε ζητήσει αυτά τα μέτρα για τις τρεις εβδομάδες καθολικού εγκλεισμού να γίνουν από τον περασμένο Νοέμβριο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να έχουμε μια κανονικότητα».

Δυστυχώς, συνέχισε «λάθη, παραλείψεις ή και σκοπιμότητες οδήγησαν στη λήψη ανεπαρκών και αμφίβολης αποτελεσματικότητας μέτρων στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή με τρομακτική αύξηση των θετικών κρουσμάτων, η Κύπρος να μπαίνει σε βαθύ κόκκινο όσον αφορά την κατηγοριοποίηση, με τρομακτικές και σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, ειδικά σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας όπως είναι η τουριστική βιομηχανία, η επισιτιστική και το λιανικό εμπόριο».

Θα πρέπει, συνέχισε «κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αναποτελεσματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων. Θεωρώ ότι οι πρώτοι που πρέπει να αναλάβουν αυτές τις ευθύνες είναι τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, τόσο για τις εισηγήσεις τους, αλλά και για το γεγονός ότι αντί να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα στήριξης ακριβώς της αποτελεσματικής πρόληψης και διαχείρισης του ζητήματος, περισσότερο μετατράπηκαν σε δημόσια πρόσωπα και σε ηθοποιούς εντός των Μέσων Ενημέρωσης, μέσα από τις καθημερινές εμφανίσεις τους».

Αυτό κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ «είναι αδιανόητο και απαράδεκτο. Ως εκ τούτου αυτό που πρέπει σήμερα να γίνει είναι να επιταχυνθεί στοχευμένα, όπως είπαμε και χθες στο Εθνικό Συμβούλιο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα» είπε και σημείωσε πως «δεν είναι τα διαγνωστικά τεστ που θα λύσουν το πρόβλημα της πανδημίας, είναι κυρίως η προστασία των πολιτών και η σωστή ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Ταυτόχρονα εξέφρασε ευχαριστίες στο Γραφείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της ΕΔΕΚ για την πρωτοβουλία που είχαν για καθαρισμό της παραλίας αλλά και στον Δήμαρχο Παραλιμνίου «για την παρουσία, τη συνδρομή και την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Με την εκδήλωση στέλνεται ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος κυρίως της παραλίας, αλλά και της θαλάσσιας ζωής».

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε όλους «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να επιδείξουν ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον και να τηρούν με σχολαστικότητα όλους αυτούς τους κανόνες οι οποίοι αναβαθμίζουν το πολιτικό μας ήθος, τον πολιτισμό μας αλλά κυρίως αποδεικνύουν τον σεβασμό μας προς τη φύση και προς αυτά που ως άνθρωποι πρέπει να προστατεύσουμε για να διασφαλίσουμε την προοπτική της υγιεινής και φυσιολογικής ζωής των συνανθρώπων μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ και τον Πρόεδρο της Μαρίνο Σιζόπουλο «για την παρουσία του αλλά και για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για καθαρισμό του βυθού. Η απομάκρυνση των οποιονδήποτε αποβλήτων είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους κατοίκους, για τους επισκέπτες αλλά και για την βιοποικιλότητα της θάλασσας». Πρόσθεσε ότι «στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από οποιονδήποτε η οποία μας βελτιώνει και μας λύνει προβλήματα και τους ευχαριστούμε».