Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης Ντέιβιντ Σάτερφιλντ όπου του διαμηνύθηκε ότι η Άγκυρα θεωρεί “απαράδεκτη και καταδικάζει έντονα” τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων υποστηρίζοντας ότι “στερείται ιστορικής και νομικής βάσης”.


Στο μεταξύ η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες στην Τουρκία έπειτα από την δήλωση του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αύριο, Δευτέρα 26 Απριλίου και την Τρίτη, 27 Απριλίου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το Προξενείο των ΗΠΑ στη Σμύρνη και το Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα θα είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE