Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης

Στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης Ντέιβιντ Σάτερφιλντ όπου του διαμηνύθηκε ότι η Άγκυρα θεωρεί “απαράδεκτη και καταδικάζει έντονα” τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων υποστηρίζοντας ότι “στερείται ιστορικής και νομικής βάσης”.


Στο μεταξύ η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες στην Τουρκία έπειτα από την δήλωση του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αύριο, Δευτέρα 26 Απριλίου και την Τρίτη, 27 Απριλίου, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το Προξενείο των ΗΠΑ στη Σμύρνη και το Προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα θα είναι κλειστά για προληπτικούς λόγους. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν άφησε μόνο πολιτικές και νομικές προεκτάσεις. Ανέδειξε ταυτόχρονα ένα ζήτημα που εδώ και καιρό σιγοβράζει στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού: Τη σχέση του κόμματος, με την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου, που το οδήγησε σε δύο συνεχόμενες προεδρικές νίκες, αλλά ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς συζήτησης, για ζητήματα διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE