Θα στηρίξουν 'το όραμα για δύο κράτη' στη Γενεύη, λέει ο Ερντογάν

Θα στηρίξουν 'το όραμα για δύο κράτη' στη Γενεύη, λέει ο Ερντογάν

Ο Ερσίν Τατάρ θα θέσει στην ημερήσια διάταξη της Γενεύης το "όραμα των δύο κρατών, που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα κι εμείς ως Τουρκία θα το στηρίξουμε", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. 

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου με τον Τ/κ ηγέτη, ο Ερντογάν είπε ότι φιλοξένησε τον κ. Τατάρ πριν από το Υπουργικό Συμβούλιο. “Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας συζητήσαμε την άτυπη συνάντηση 5 συν 1, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. "Ο Τατάρ θα πάρει στην ημερήσια διάταξη το όραμα των δύο κρατών, που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα. Κι εμείς ως Τουρκία θα στηρίξουμε το όραμα αυτό. Δεν θα ανεχτούμε τη νοοτροπία που προσπαθεί να καταδικάσει την Κύπρο σε αδιέξοδο και προσπαθεί να εκφοβίσει τους Τ/κ με εμπάργκο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Τ/κ αδελφούς μας”, είπε. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν: «Έτοιμος για συμφωνία στα 6 από τα 7 σημεία» – Πού υπάρχει ακόμη διαφωνία

Έρχιουρμαν: «Έτοιμος για συμφωνία στα 6 από τα 7 σημεία» – Πού υπάρχει ακόμη διαφωνία

Ετοιμος για συμφωνία στα έξι από τα επτά σημεία στα οποία κατά τον ίδιο αναμένει πρόοδο ο ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE