Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ανεξάρτητα από την ηλικιακή ομάδα τους έχουν όλοι όσοι εργάζονται ή θα εργαστούν για την προετοιμασία της διεξαγωγής των προσεχών Βουλευτικών Εκλογών της 30ης Μάϊου 2021, καθώς και αυτοί που αιτήθηκαν να εργαστούν κατά την ημέρα των εκλογών.

 
Ο Γενικός Έφορος Εκλογής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η διευθέτηση αυτή στόχο έχει την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη κατά της νόσου του προσωπικού που θα εργαστεί στην προετοιμασία των εκλογών, καθώς επίσης και κατά την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, κάτι που θα διευκολύνει την όλη διαδικασία».
 
Προσθέτει ότι «περαιτέρω, θα αποτελέσει επιπλέον μέτρο προφύλαξης, τόσο για το ίδιο το προσωπικό όσο και για τους εκλογείς αν και η δυνατότητα εμβολιασμού του προσωπικού αυτού δεν είναι υποχρεωτική».
 
Προς το σκοπό αυτό, τα άτομα αυτά θα ενημερωθούν από τους οικείους Εφόρους, ώστε εάν το επιθυμούν να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός τους.
Τέλος διευκρινίζεται, πως όλες οι διαδικασίες που αφορούν στις εκλογές θα διεξάγονται στη βάση σχετικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας τόσο του προσωπικού που θα εργαστεί, όσο και των πολιτών που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.