Στη Γενεύη αρχηγοί ή εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών κομμάτων

Στη Γενεύη αρχηγοί ή εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών κομμάτων

Αρχηγοί ή εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών «κοινοβουλευτικών» κομμάτων θα συνοδεύουν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη μεταξύ 27 και 29 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα».

 

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, ο ηγέτης του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), Τζεμάλ Όζγιγιτ, η γενική γραμματέας του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Γκιουλσάχ Σανβέρ Μανάβογλου, ο γενικός γραμματέας του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP- κόμμα των εποίκων) Ενβέρ Όζτουρκ και ο Ατάι Αχμέτ Ρασίτ εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) θα βρίσκονται στη Γενεύη για να συμμετάσχουν στη διάσκεψη.

Κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα και στις συναντήσεις στη Γενεύη, ο κ. Τατάρ συνοδεύεται από τον «υπουργό εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, τον «σύμβουλό» του και γενικό γραμματέα του UBP Ογουζχάν Χασίπογλου, τον «ειδικό αντιπρόσωπο» του Μουσταφά Ολγκούν, τον «σύμβουλό» του Οσμάν Ερτούγ και τους Γκιουνές Ονάρ, Σουλέν Καράμπατζιακ και Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE