ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 5 άτομα αναχώρησε από το ξενοδοχείο για την συνάντηση με ΓΓ ΟΗΕ ο Τατάρ

Με 5 άτομα αναχώρησε από το ξενοδοχείο για την συνάντηση με ΓΓ ΟΗΕ ο Τατάρ

Στην πρώτη του συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ συνοδεύεται από τον διαπραγματευτή του, Εργκιούν Ολγκούν, τον «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας και «βουλευτή» του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου και τον τκ συντονιστή των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών, Γκιουνές Ονάρ.

 
Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναχωρώντας από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η τ/κ αντιπροσωπεία, με τον κ. Τατάρ μετέβη και ο εκ των συμβούλων του, Οσμάν Ερτούγ.
 
Κατά την αναχώρησή του ο Ερσίν Τατάρ είπε: «πάμε να εξηγήσουμε ποιοι είμαστε» και προανήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις μόλις η συνάντηση με τον ΓΓ τελειώσει.
 
Ο Τ/κ ηγέτης πριν από την συνάντηση είχε στο ξενοδοχείο σύσκεψη με τον κ. Ερτουγρούλογλου, τον «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ και τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Λίγο μετά που έφτασε στην Γενεύη και όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με βάση ανακοίνωση της «προεδρίας», ο Ερσίν Τατάρ είπε στους δημοσιογράφους ότι το βασικό θέμα του Κυπριακού είναι η κυριαρχία. Θα εξηγήσει, πρόσθεσε, στον κ. Γκουτέρες γιατί στηρίζει την φόρμουλα δύο κυρίαρχων κρατών.
 
Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού, αποφεύγοντας έτσι να μοιραστούν τα αγαθά και σε αυτό το σημείο θα σταθεί στην Γενεύη ο ίδιος.
 
Πλέον, συνέχισε, την φόρμουλα των δύο κρατών άρχισαν να την συζητούν σε διάφορα φόρα διεθνώς και είπε πως ο πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Τζακ Στρόου στηρίζει τα τουρκικά επιχειρήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top