Έκτακτη ολομέλεια άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη

Έκτακτη ολομέλεια άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη

Έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας των συμμετεχόντων στην άτυπη διάσκεψη 5+1 για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Κύπρου) στην έδρα των ΗΕ  στη Γενεύη.


Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας αποφασίστηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, υπό το φως των εξελίξεων στις διμερείς επαφές που είχε σήμερα με τα εμπλεκόμενα μέρη ο κ. Γκουτέρες.

Ο κ. Γκουτέρες συναντήθηκε διαδοχικά με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, τον ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομινίκ Ράαμπ, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Πριν την αποψινή σύνοδο της Ολομέλειας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συνάντηση  στην έδρα των ΗΕ με τον κ. Ράαμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE