Έκτακτη ολομέλεια άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη

Έκτακτη ολομέλεια άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη

Έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας των συμμετεχόντων στην άτυπη διάσκεψη 5+1 για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Κύπρου) στην έδρα των ΗΕ  στη Γενεύη.


Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας αποφασίστηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, υπό το φως των εξελίξεων στις διμερείς επαφές που είχε σήμερα με τα εμπλεκόμενα μέρη ο κ. Γκουτέρες.

Ο κ. Γκουτέρες συναντήθηκε διαδοχικά με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, τον ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου Ντομινίκ Ράαμπ, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Πριν την αποψινή σύνοδο της Ολομέλειας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συνάντηση  στην έδρα των ΗΕ με τον κ. Ράαμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE