ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσαμε τη χρήση των καρτών στις πληρωμές

Μειώσαμε τη χρήση των καρτών στις πληρωμές

Τα στοιχεία της JCC…

Μείωση στην αξία των συναλλαγών με κάρτες σε ποσοστό 2% καταγράφηκε τόσο τον Απρίλιο, όσο και το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τη JCC.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο οι συναλλαγές με κάρτες μειώθηκαν στα €165.3 εκ., ενώ τους πρώτους τέσσερις μήνες υποχώρησαν στα €717.1 εκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξημένες ήταν τον Απρίλιο οι συναλλαγές με κάρτες σε υπεραγορές, ενώ μειωμένες ήταν οι συναλλαγές για καύσιμα, οικιακά είδη και είδη DIY, ρουχισμό, υποδήματα και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Αντίθετα, οι αγορές και αναλήψεις μετρητών των Κυπρίων στο εξωτερικό αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 1% και ανήλθαν στα €92.1 εκ. 

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου η αύξηση ήταν επίσης 1% και η αξία των αγορών και αναλήψεων των Κυπρίων στο εξωτερικό ανέβηκε στα €372.5 εκ.

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν οι αγορές τουριστών στην Κύπρο. Τον Απρίλιο κατέγραψαν άνοδο 13%, φθάνοντας στα €50.4 εκ. και το τετράμηνο με αύξηση 15% άγγιξαν τα €148.6 εκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top