Άγνωστοι έθεσαν την φωτιά στην Αγία Βαρβάρα - Εντατικοποιούνται οι έρευνες

Άγνωστοι έθεσαν την φωτιά στην Αγία Βαρβάρα - Εντατικοποιούνται οι έρευνες

Σε κακόβουλη ενέργεια οφείλεται, εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στην περιοχή της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας στην επαρχία Λευκωσίας, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.00 το βράδυ στην περιοχή της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από το Κρατικό Δάσος Αγίας Βαρβάρας.

«Η πυρκαγιά, η οποία έθεσε σε άμεσο κίνδυνο εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Ζώνης Αγίας Βαρβάρας και το Κρατικό Δάσος, τέθηκε υπό πλήρη στις 2.00 το πρωί χάρη μετά από συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή κατοίκων των Κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη, αφού έκαψε 8 περίπου εκτάρια ιδιωτικής γης, καλυμμένης με χαμηλή άγριας βλάστηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 2 λειτουργοί του Τμήματος Δασών και 27 δασοπυροσβέστες με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 10 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 πυροσβεστικά οχήματα και κάτοικοι της περιοχής με τη χρήση γεωργικών μηχανημάτων.

«Εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια. Όμως τα ακριβή αίτια πρόκλησης της διερευνώνται», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE