Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Λυθροδόντα

Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Λυθροδόντα

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, Κυριακή 02/05/2021, γύρω στις 18:40 εκδηλώθηκε  πυρκαγιά στην περιοχή  της κοινότητας Λυθροδόντα, εντός του Κρατικού Δάσους Λυθροδόντα πλησίον κατοικημένης περιοχής.


Η πυρκαγιά, η οποία έθεσε σε άμεσο κίνδυνο το Κρατικό Δάσος, κατοικίες και άλλα υποστατικά στην περιοχή, τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:55 μετά από άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, που απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή, αφού έκαψε 1 δεκάριο δασικής βλάστησης με πεύκα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν δύο λειτουργοί του Τμήματος Δασών και 10 δασοπυροσβέστες με 3 πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.