Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Λυθροδόντα

Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά εντός του Κρατικού Δάσους Λυθροδόντα

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, Κυριακή 02/05/2021, γύρω στις 18:40 εκδηλώθηκε  πυρκαγιά στην περιοχή  της κοινότητας Λυθροδόντα, εντός του Κρατικού Δάσους Λυθροδόντα πλησίον κατοικημένης περιοχής.


Η πυρκαγιά, η οποία έθεσε σε άμεσο κίνδυνο το Κρατικό Δάσος, κατοικίες και άλλα υποστατικά στην περιοχή, τέθηκε υπό έλεγχο στις 18:55 μετά από άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, που απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή, αφού έκαψε 1 δεκάριο δασικής βλάστησης με πεύκα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν δύο λειτουργοί του Τμήματος Δασών και 10 δασοπυροσβέστες με 3 πυροσβεστικά οχήματα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με «χαμηλό βαρομετρικό» ξεκινά τις χωριστές συναντήσεις η Ολγκιν - Πυροδοτεί το κλίμα ο Ερχιουρμάν

Με «χαμηλό βαρομετρικό» ξεκινά τις χωριστές συναντήσεις η Ολγκιν - Πυροδοτεί το κλίμα ο Ερχιουρμάν

Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό, οι επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ξεκινούν σε κλίμα εμφανώς βαρύ και με «χαμηλό βαρομετρικό». Οι δημόσιες τοποθετήσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας ενόψει της τριμερούς συνάντησης που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE