ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Αρχηγός Αστυνομίας για τις απανωτές πυρκαγιές - Τυχαία γεγονότα ή οργανωμένο έγκλημα;

Ο Αρχηγός Αστυνομίας για τις απανωτές πυρκαγιές - Τυχαία γεγονότα ή οργανωμένο έγκλημα;

Για τις απανωτές πυρκαγιές και τα χθεσινά (1/5) σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα σε όλη την Κύπρο – με επίκεντρο τη Λεμεσό – μίλησε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Όντας καλεσμένος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του «Ant1», αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, μετά τον βανδαλισμό και τις μαζικές πυρκαγιές σε ανθρώπινες περιουσίες.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέραν των δύο χιλιάδων κροτίδων, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, κατασχέθηκαν πέραν των 52 χιλιάδων κροτίδων και 7,000 περίπου πυροτεχνημάτων. Να σημειωθεί ότι τη φετινή χρόνια, δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό από τη χρήση κροτίδων.

Τόνισε αρχικά ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεχτές από την κοινωνία», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να διωχθούν οι παραβάτες».

Μετά τις 22 συλλήψεις και τις συνεχόμενες πυρκαγιές, ρωτήθηκε κατά πόσον πρόκειται για τυχαία – μεμονωμένα – περιστατικά ή για οργανωμένο έγκλημα, απαντώντας  ότι «έχει αρχίσει έρευνα για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα, με στόχο να διαφανεί ακριβώς ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά».

Παράλληλα, συνέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η Αστυνομία είναι έτοιμη ν’ αναλάβει άμεσα δράση όταν χρειαστεί, αφού μετά την πρωινή σύσκεψη αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ερευνών από πλευράς των Αρχών.

Καταληκτικά, δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και να ευχαριστήσει στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες που βρίσκονταν σε εγρήγορση τις τελευταίες μέρες, λέγοντας ότι η δράση των μελών της Αστυνομίας είναι αδιάκοπη.   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top