Σήμερα θα δοθεί το επίδομα τέκνου – Ο λόγος της καθυστέρησης – ΒΙΝΤΕΟ
06.05.2021 - 09:58
Μεγάλη αναμονή προκλήθηκε για την παραλαβή του επιδόματος τέκνου καθώς η αρχική ενημέρωση και ο στόχος ήταν να δοθεί πριν από τις γιορτές του Πάσχα.
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Τομέα Επιδόματος Τέκνου, Γιώργο Τσιάππα ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Alpha, έχουν γίνει προσπάθειες ώστε τα επιδόματα να δοθούν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια και κατέστη δυνατό να δοθεί μόνο σε μερίδα μονογονεϊκών οικογενειών τέλη του Απρίλη . Η αιτία καθυστέρησης τους οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα και συγκεκριμένα με τον server που εξυπηρετεί το μηχανογραφικό σύστημα σημείωσε ο κ. Τσιάππας.
Σήμερα όπως διαβεβαίωσε αναμένεται να γίνουν τα εμβάσματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για οικογένειες με ένα ή και περισσότερα τέκνα, όπου συνολικά ανέρχονται στις 38,000 οικογένειες. Οι μονογονεϊκές οικογένειες που δεν έλαβαν το επίδομα τέλη του Απρίλη, θα το παραλάβουν και αυτοί σήμερα και ανέρχονται στις 550.
Με γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της Κυβέρνησης για την τραγωδία στη Γερμασόγεια, με την κατάρρευση πολυκατοικίας και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και θα προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση των αιτίων.