ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στη συλλογή σκυβάλων συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων

Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στη συλλογή σκυβάλων συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν οι εργαζόμενοι στα συνεργεία συλλογής σκυβάλων του συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων, διαμαρτυρόμενοι για την μη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρεται ότι «σήμερα το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι στα συνεργεία συλλογής σκυβάλων του συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του Συμβουλίου του Συμπλέγματος, να ασχοληθεί και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα αυτά να διογκώνονται και να διαιωνίζονται».

Προστίθεται ότι «μετά από παρέμβαση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση στο Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρους τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τις εξελίξεις στα εργασιακά θέματα που τους απασχολούν. Στη Συνέλευση διαφάνηκε ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που δεν επιτρέπει την επίλυση των προβλημάτων, είναι η άρνηση του Συμβουλίου του Συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων να εφαρμόσει τις πρόνοιες τις Συλλογικής Σύμβασης και η απροθυμία του να εισέλθει σε διάλογο με τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ όπως ήταν πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο προσέφυγε η Συντεχνία».

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνέχιση των μέτρων μέχρι την οριστική επίλυση τους. Οι απεργοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο Σωτήρας από τις 07:30 αύριο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι απεργοί εξουσιοδότησαν την συνδικαλιστική τους οργάνωση να προβεί σε όλες τις ενέργειες, ούτως ώστε ο εργοδότης τους να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση κυρίως όσον αφορά τη ρύθμιση του φόρτου εργασίας, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με τον συσσωρευμένο αριθμό ωρών υπερωριακής εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης όπως επιλυθεί το θέμα του ωραρίου, η μη ετοιμασία εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας, η άρνηση εφαρμογής της αποζημίωσης για το stand by και η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έναρξη συζήτησης για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Οι απεργοί εργαζόμενοι εκφράζουν «συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργάτες του Δήμου Σωτήρας οι οποίοι θυματοποιήθηκαν λόγω της απαράδεχτης στάσης του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τους εντάξει στο τακτικό προσωπικό. Η αυθαίρετη και ετσιθελική στάση του Δήμου Σωτήρας να μην εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση, παρατηρείται την ίδια ώρα που υπάρχουν ξεκάθαρες αποφάσεις για το θέμα από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, τη Μεικτή Επιτροπής της Ενωσης Δήμων αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών, που αποφάνθηκε ότι οι εργάτες στο Δήμο Σωτήρας πρέπει να γίνουν τακτικοί».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «ο Δήμος Σωτήρας συμπεριφέρθηκε εκδικητικά σε εργαζόμενο μέλος της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ο οποίος είναι ο μοναδικός εργάτης που απολύθηκε αντί να ενταχθεί στο τακτικό προσωπικό. Οι απεργοί είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν δυναμικά τον αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Σωτήρας μέχρι τη δικαίωση».

Σημειώνεται πως στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν και οι 23 εργαζόμενοι στα έξι συνεργεία σκυβάλων του Συμπλέγματος Κοκκινοχωρίων, το οποίο εξυπηρετεί τους Δήμους Σωτήρας και Δερύνειας και τις Κοινότητες Αυγόρου, Φρενάρους, Βρυσούλλων, Λιοπετρίου και Αχερίτου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top