ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικές εικόνες - Ζευγάρι στη Λεμεσό κοιμάται εδώ και έξι μήνες σε χωράφι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκλονιστικές εικόνες - Ζευγάρι στη Λεμεσό κοιμάται εδώ και έξι μήνες σε χωράφι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πανδημία έφερε στην ανεργία αρκετούς συνανθρώπους μας που κάποιοι τα κατάφεραν να ορθοποδήσουν και κάποιοι παλεύουν ακόμα. Οι Κύπριοι έδειξαν ακόμα μια φορά το ανθρώπινο τους πρόσωπο.

Ένα ζευγάρι που διαμένει εδώ και 15 χρόνια στην Κύπρο κατέληξε στον δρόμο πριν από έξι μήνες όταν έχασαν την δουλειά τους εν μέσω πανδημίας. 

Χωρίς να έχουν καμία άλλη επιλογή αναγκάστηκαν να φύγουν από τον χώρο όπου διέμεναν και κατέληξαν να κοιμούνται σε χωράφι στην περιοχή Μουταγιάκας στη Λεμεσό.


Σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ζευγάρι ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Για τον εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ (και υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα Ενεργοί Πολίτες- Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) Λευτέρης Γεωργίου και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να τους βοηθήσει επικοινωνώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Συνάντησε πόρτες κλειστές στο κέντρο βοήθειας αστέγων -ΣΧΕΔΙΑ- στη Λεμεσό αφού στις 15:30 το απόγευμα δεν δούλευε κανείς και η γραμματέας της Υπουργού Εργασίας κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου παρέπεμψε τον πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ στην Αστυνομία για να κληθεί αρμόδιος από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Έτσι κι έγινε. Το ζευγάρι, άντρας από τη Βουλγαρία και κοπέλα από τη Λετονία, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας από τον κύριο Γεωργίου.


Στο σταθμό κλήθηκε και Κοινωνικός Λειτουργός για να βοηθήσει το ζευγάρι ώστε να τους παραχωρηθεί προσωρινός χώρος διαμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Themaonline μέσα από την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ενδιαφέρον του κόσμου βρέθηκε δουλειά και για τους δύο σε ξενοδοχειακή μονάδα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top