Μείωση επιπέδου συναγερμού για COVID-19 στο Ην. Βασίλειο

Μείωση επιπέδου συναγερμού για COVID-19 στο Ην. Βασίλειο

Στη μείωση του επιπέδου συναγερμού για τον κορωνοϊό από την τέταρτη στην τρίτη βαθμίδα θα προχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από σχετική εισήγηση των αρχίατρων Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας και του εθνικού ιατρικού διευθυντή του συστήματος υγείας NHS.

Η σύσταση επικαλείται τα τελευταία στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ενιαίο Κέντρο Βιοασφάλειας. Η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης αποδίδεται από τους αρχίατρους στις προσπάθειες του βρετανικού κοινού για τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων και στον αντίκτυπο του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, οι θάνατοι και η πίεση στα νοσοκομεία μειώνονται συνεχώς.

Παρόλα αυτά συστήνεται ακόμα εγρήγορση καθώς ο ιός ακόμα μεταδίδεται μεταξύ του πληθυσμού στη χώρα και εξακολουθεί να συνιστά πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Το τέταρτο από τα συνολικά πέντε επίπεδα συναγερμού σημαίνει ότι ο ιός είναι σε «γενική κυκλοφορία με υψηλή ή εκθεσιακά αυξανόμενη μετάδοση», ενώ η τρίτη βαθμίδα συνεπάγεται μόνο «γενική κυκλοφορία» του ιού μεταξύ του πληθυσμού.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

«Πόλεμος» με τον αφθώδη πυρετό: Προσβλέπουν σε καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη οι κτηνοτρόφοι

Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE