Σημαντική εξέλιξη στο σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων – Στο εδώλιο Κύπριοι δικηγόροι

Σημαντική εξέλιξη στο σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων – Στο εδώλιο Κύπριοι δικηγόροι

Με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας καταχωρείται αύριο ή μεθαύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση Τόνι Νιούμαν, του Ιρανού που απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα ενώ καταζητείτο από την Ιντερπόλ για απάτη και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η Νομική Υπηρεσία έχει εξετάσει το ογκωδέστατο υλικό της υπόθεσης (39 boxfile) και έδωσε οδηγίες στους ανακριτές όπως προχωρήσουν στην καταχώρηση της και στη συνέχεια παραπομπή της στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 9 άτομα μεταξύ των οποίων Κύπριοι δικηγόροι μεγάλης δικηγορικής εταιρείας, τρείς Ιρανοί. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιρανός είχε εμφανιστεί στις κυπριακές Αρχές με πλαστό διαβατήριο με το όνομα Τόνι Νιούμαν. Την ίδια ώρα καταζητείτο από την Ίντερπολ για απάτη και υπεξαίρεση πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού από το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει και κυπριακή υπηκοότητα.

Οι 9 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αδικήματα όπως η διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις 12 υποθέσεις πολιτογραφήσεων που καίει το πόρισμα Καλογήρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE