Σημαντική εξέλιξη στο σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων – Στο εδώλιο Κύπριοι δικηγόροι

Σημαντική εξέλιξη στο σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων – Στο εδώλιο Κύπριοι δικηγόροι

Με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας καταχωρείται αύριο ή μεθαύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση Τόνι Νιούμαν, του Ιρανού που απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα ενώ καταζητείτο από την Ιντερπόλ για απάτη και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η Νομική Υπηρεσία έχει εξετάσει το ογκωδέστατο υλικό της υπόθεσης (39 boxfile) και έδωσε οδηγίες στους ανακριτές όπως προχωρήσουν στην καταχώρηση της και στη συνέχεια παραπομπή της στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 9 άτομα μεταξύ των οποίων Κύπριοι δικηγόροι μεγάλης δικηγορικής εταιρείας, τρείς Ιρανοί. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιρανός είχε εμφανιστεί στις κυπριακές Αρχές με πλαστό διαβατήριο με το όνομα Τόνι Νιούμαν. Την ίδια ώρα καταζητείτο από την Ίντερπολ για απάτη και υπεξαίρεση πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού από το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει και κυπριακή υπηκοότητα.

Οι 9 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αδικήματα όπως η διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις 12 υποθέσεις πολιτογραφήσεων που καίει το πόρισμα Καλογήρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE